5 αστέρια στην ασφάλεια για τα Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των crash tests για 5 νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν οι «5άστερες» επιδόσεις των Audi Q2, Ford Edge και Hyundai Ioniq.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στο νέο Audi Q2, το μικρό γερμανικό SUV ξεχώρισε με το 93% που βαθμολογήθηκε στην προστασία των ενηλίκων, ενώ πέτυχε 86% στην προστασία των παιδιών, 70% στους πεζούς και πήρε 70% στη βαθμολόγηση των συστημάτων ασφαλείας του.

Πολύ καλή επίδοση με 91% στην προστασία των ενηλίκων σημείωσε το υβριδικό Hyundai Ioniq, το οποίο έλαβε και 80% στην προστασία των παιδιών. Από την άλλη, το νέο Ford Edge αξιολογήθηκε με 89% στην προστασία των ενηλίκων, 85% σε αυτή των παιδιών, 76% στους πεζούς και 67% για τα συστήματα ασφαλείας του.

Εκτός των τριών παραπάνω μοντέλων, στις δοκιμές πήρε μέρος και το νέο Suzuki Ignis, που έλαβε μεν 5 αστέρια αλλά στην έκδοση με τα προαιρετικά συστήματα ασφαλείας, αφού στη βασική του έκδοση πήρε μόνο 3 αστέρια.


Το 5ο και τελευταίο μοντέλο ήταν το SsangYong Tivoli, το οποίο στη βασική του έκδοση πήρε και αυτό μόνο 3 αστέρια, ενώ στην έκδοση με το έξτρα πακέτο ασφαλείας κατέκτησε 4 αστέρια.
TAG