Η Hyundai θα παρουσιάσει και τις τρεις εκδόσεις του αντί-Prius της στη Γενεύη

Το νέο Hyundai IONIQ είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που διαθέτει τρεις διαφορετικές ηλεκτρικές εκδόσεις (ηλεκτρική, υβριδική, υβριδική που φορτίζει και από πρίζα) και η εταιρεία, θα παρουσιάσει και τις τρεις οικολογικές αυτές εκδοχές του αύριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η υβριδική και η υβριδική έκδοση που φορτίζει και από πρίζα του Hyundai IONIQ διαθέτουν τον 1,6 λίτρων άμεσου ψεκασμού βενζινοκινητήρα της εταιρείας με 105 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στην αμιγώς υβριδική έκδοση το μοτέρ αυτό συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 44 ίππων και 170 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου πολυμερούς χωρητικότητας 1,56 kWh. Οι εκπομπές ρύπων μειώνονται στα 79 γρ./χλμ.

Στην υβριδική έκδοση του IONIQ που φορτίζει και από πρίζα (Plug-in Hybrid), υπάρχει ένας μεγαλύτερος ηλεκτροκινητήρας 61 ίππων και μια μεγαλύτερη μπαταρία 8,9 kWh, που παρέχει και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για πάνω από 50 χλμ. Εδώ οι εκπομπές CO2 πέφτουν στα 32 γρ./χλμ.

Τέλος, στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του IONIQ συναντούμε έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 120 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου πολυμερούς με χωρητικότητα 28 kWh . Η αυτονομία κίνησης είναι πάνω από 250 χλμ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 165 χλμ./ώρα.

Εκτός από τα συστήματα κίνησής τους, οι τρεις εκδόσεις του Hyundai IONIQ διαχωρίζονται και αισθητικά, με κάθε μια επιλογή να έχει διαφορετική μάσκα, ενώ τα δύο υβριδικά φέρουν μπλε λεπτομέρειες στο λευκό τους αμάξωμα, έναντι κόκκινων στο ηλεκτρικό.
TAG