Η Mini ετοιμάζει το 5ο της νέο μοντέλο, το οποίο θα είναι σεντάν!

Εκτός του 3θυρου/5θυρου Mini, σύντομα θα δούμε και το πρώτο σεντάν μοντέλο στην ιστορία της φίρμας.
Την αποκάλυψη ότι η Mini ετοιμάζει το πρώτο της σεντάν μοντέλο έκανε ο κ. Peter Schwarzenbauer, μέλος της Διοίκησης της BMW και Υπεύθυνος της Mini, μιλώντας σε συνέντευξή του σε μέσο του εξωτερικού.

Όσο και εάν φαίνεται περίεργο, το πρώτο Mini σεντάν της ιστορίας βρίσκεται στα σκαριά για την εταιρεία, με τον κ. Schwarzenbauer να μην αποκαλύπτει το πότε θα το δούμε στην παραγωγή.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της εταιρείας είναι μέσω του νέου της μοντέλου να επεκταθεί σε αγορές όπου τα σεντάν και ιδίως τα compact μεγέθους, έχουν μεγάλο κοινό (π.χ. Ινδία, Η.Π.Α. κ.ο.κ.).

Το πρώτο Mini σεντάν της ιστορίας θα είναι επίσης το 5ο μοντέλο της διευρυμένης πλέον γκάμας της Mini (Mini Hatchback, Mini Cabrio, Mini Countryman, Mini Clubman τα άλλα τέσσερα), με το νέο Countryman να αναμένεται επίσης να παρουσιαστεί μέσα στο 2016.

Ο κ. Schwarzenbauer επίσης, αποκάλυψε ότι η Mini θα παρουσιάσει και το πρώτο υβριδικό της μοντέλο (plug-in hybrid) μέσα στην επόμενη διετία, χωρίς να αποκαλύπτει πάνω σε ποιο μοντέλο θα βασιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, με τα νέα αυτά μοντέλα, η Mini στοχεύει για πολλά περισσότερα, εκμεταλλευόμενη την εμπορική επιτυχία των compact μοντέλων της.

TAG