Το νέο Suzuki Ignis είναι το Jimny της νέας εποχής! (+video)

Όπως σας είχαμε γράψει η Suzuki θα φέρει το νέο Ignis στην Ευρώπη και πλέον, το νέο ιαπωνικό μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ώστε από τον ερχόμενο Γενάρη να ξεκινήσει την πορεία του στις αγορές.

Το νέο Ignis είναι εντελώς διαφορετικό από το μοντέλο που γνωρίσαμε από το 2000 έως το 2006, μιας και η Suzuki του προσδίδει ένα υπερυψωμένο αμάξωμα μίνι SUV, το οποίο ουσιαστικά το καθιστά ως τον αντικαταστάτη του αειθαλούς Jimny.

Μάλιστα, με στοιχεία όπως η τετρακίνηση AllGrip της Suzuki, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 180 χλστ. και το αναμενόμενα χαμηλό του βάρος, αναμένεται οι off road δυνατότητες του Ignis να είναι καλύτερες από πολλά σύγχρονα crossover και SUV.

Σε ό,τι αφορά στην κίνησή του, η Suzuki επέλεξε για το ευρωπαϊκό Ignis τον 1,2 λίτρων Dualjet βενζινοκινητήρα της ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μια μικρή συστοιχία μπαταριών υποβοηθώντας την απόδοσή του και μειώνοντας την κατανάλωση.

Η συνολική ισχύς του συστήματος αγγίζει τα 90 άλογα με ροπή 120 Nm, προσφέροντας 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δευτερόλεπτα και μέση κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, η Suzuki θα διαθέσει το ίδιο σύστημα κίνησης και στη δικίνητη έκδοση του Ignis, όπου η μέση κατανάλωση μειώνεται περαιτέρω στα 4,3 λτ./100 χλμ.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει επίσης στην καμπίνα ώστε να προσφερθούν πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχει επιλογή εκτός της στάνταρ 5θέσιας έκδοσης και για αμιγώς 4θέσιο εσωτερικό, με δύο συρόμενα πίσω καθίσματα.

Αναμενόμενα πάντως λόγω των μικρών διαστάσεων του μοντέλου (μήκος μόνο 3,7 μέτρα), το πορτ-μπαγκάζ είναι αντίστοιχα μικρό (267 λίτρα στο δικίνητο Ignis ή μόνο 227 λίτρα στο τετρακίνητο).

Τουλάχιστον, η Suzuki εφοδιάζει το αυτοκίνητο με ρεζέρβα ανάγκης και όχι με κιτ επισκευής ελαστικού, κάτι τουλάχιστον απαραίτητο για ένα crossover που μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου...

Ως προς τη διάθεσή του τέλος, το νέο Suzuki Ignis όπως προείπαμε θα λανσαριστεί στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2017, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται και στη χώρα μας.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Suzuki για το Ignis.

       
TAG