Η Opel παρουσιάζει το νέο τετρακίνητο Insignia Grand Sport

Το νέο Opel Insignia Grand Sport αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο μήνα και θα ντεμπουτάρει επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, με τη γερμανική φίρμα να μας δίνει πλέον λεπτομέρειες και για την νέα 4κίνητη έκδοσή του.

Αυτή θα έχει λοιπόν ένα σύστημα τετρακίνησης Twinster της GKN, σύμφωνα με το οποίο για την κατανομή της ροπής και στον πίσω άξονα χρησιμοποιείται ένα σύστημα διπλού συμπλέκτη χωρίς την παρουσία διαφορικού.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι η διαθέσιμη ροπή μοιράζεται ανεξάρτητα στους δύο πίσω τροχούς, ώστε π.χ. σε μια στροφή να σταλεί περισσότερη ροπή στον εξωτερικό τροχό για να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη πρόσφυση.

Μάλιστα, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το μοίρασμα της ροπής ανάλογα με όλους τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν και την πρόσφυση του αυτοκινήτου όπως ο τύπος του εδάφους, η γωνία που είναι στριμμένο το τιμόνι, το πόσο γκάζι παρέχεται κ.λπ.


Η Opel υπόσχεται ότι με αυτό το σύστημα τετρακίνησης το νέο Opel Insignia Grand Sport θα είναι από τα πιο fun-to-drive αυτοκίνητα της κατηγορίας του, χωρίς προς το παρόν να ανακοινώνει και περαιτέρω στοιχεία για το αυτοκίνητο, όπως π.χ. με ποιους κινητήρες θα συνδυαστεί. Θα τα μάθουμε πάντως όλα μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.
TAG