Αποκάλυψη για το νέο Opel Insignia! (+video)

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις, δυναμικότερο σε σχεδίαση, με νέα γκάμα κινητήρων και αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες, το νέο Opel Insignia Grand Sport (όπως θα ονομάζεται πλέον) είναι έτοιμο να ριχτεί στη μάχη του ανταγωνισμού στη μεσαία κατηγορία.

Σχεδιαστικά το νέο Opel Insingia κερδίζει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας αρκετές ομοιότητες με το πρωτότυπο Monza που παρουσίασε η εταιρεία το 2013.

Στο εμπρόσθιο μέρος τις εντυπώσεις κερδίζει η μακρόστενη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα τύπου LED (IntelliLux δεύτερης γενιάς), ενώ στο πίσω τμήμα ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελείωμα της οροφής που παραπέμπει σε κουπέ αμάξωμα.

Το νέο Insignia Grand Sport βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα της Opel, η οποία βοηθά στη μείωση του βάρους κατά 175 κιλά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, παρότι το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις (π.χ. μήκος 4.897 χλστ., πλάτος 1.863 χλστ., μεταξόνιο 2.829 χλστ.).

Στο εσωτερικό, οι χώροι είναι καλύτεροι από πριν, ενώ η εικόνα παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με αυτή του νέου Astra, όπου στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Την όλη high-tech ατμόσφαιρα τονίζει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Στους κινητήρες, η Opel δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τη γκάμα των μοτέρ του νέου Insignia, όμως ανάμεσά τους αναμένεται να υπάρξει ο νέος 1.500άρης turbo βενζινοκινητήρας της εταιρείας με 165 άλογα ισχύος. Περιμένουμε επίσης δύο diesel στα 1,6 και 2,0 λίτρα, αλλά και έναν ισχυρότερο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα.

Όλα τα μοτέρ θα μπορούν να συνδυαστούν με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή με το νέο 8άρι αυτόματο της Οpel (οι τετρακίνητες εκδόσεις θα έχουν στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο). Η Opel έχει προικίσει το μοντέλο της και με αρκετές τεχνολογικές εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας.


Σε ό,τι αφορά στο ντεμπούτο του, το νέο Opel Insignia Grand Sport θα το κάνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το 2017, ενώ μέσα στη χρονιά θα λανσαριστούν και το νέο Insignia Sports Tourer (στέισον) και το Insignia Country Tourer (crossover έκδοση).

              
TAG