Νέο pick-up Ford F-150 για πρώτη φορά και με diesel κινητήρα!

Η Ford παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά του pick-up F-150, στην οποία περιλαμβάνεται ένα αισθητικό «φρεσκάρισμα», ενίσχυση στο πεδίο της ασφάλειας αλλά κυρίως, για πρώτη φορά η επιλογή diesel κινητήρα.

Ξεκινώντας με τη σχεδίαση, το ανανεωμένο Ford F-150 ξεχωρίζει με το νέο ντιζάιν της εμπρόσθιας γρίλιας του, μαζί με τα επανασχεδιασμένα μεγάλα εμπρόσθια φωτά, αλλά και τους ανανεωμένους προφυλακτήρες. Ελαφρώς αλλαγμένη είναι και η πίσω πόρτα.

Προχωρώντας στους κινητήρες, το F-150 αποκτά έναν 3λιτρο PowerStroke V6 diesel από τη Ford, ο οποίος συνδυάζεται με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, βάζοντας το pick-up για πρώτη φορά στο παιχνίδι του diesel.

Παράλληλα, υπάρχει ένας νέος 3,3 λίτρων V6 βενζινοκινητήρας με 282 ίππους, που αντικαθιστά τον προηγούμενο 3,5 λίτρων V6, ενώ στη γκάμα βρίσκονται επίσης ένας 2,7 λίτρων turbo (EcoBoost) και ένας 3,5 λίτρων turbo (EcoBoost), αλλά και ο 5λιτρος V8 της Mustang, με τα μοτέρ αυτά να έρχονται με βελτιώσεις για να μειώσουν την κατανάλωσή τους. Το κιβώτιο σε όλες τις περιπτώσεις είναι 10 σχέσεων αυτόματο.

Αρκετή ενίσχυση συναντούμε και στον τομέα της ασφάλειας, με την Ford να προσθέτει μια μεγάλη γκάμα συστημάτων όπως ενεργό cruise control, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης που αναγνωρίζει και πεζούς, σύστημα που ειδοποιεί για όχημα στο «τυφλό σημείο» και αρκετά άλλα.


Τέλος, υπάρχει και δυνατότητα για 4G σύνδεσης στο internet και παροχής του στους επιβάτες μέσω wi-fi hotspot, ενώ στις διευρυμένες επιλογές εξοπλισμού ξεχωρίζει και το premium ηχοσύστημα από την Bang & Olufsen.
TAG