Το νέο VW I.D. Buzz Concept είναι το VW Microbus του μέλλοντος!

Η VW παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το δεύτερο πρωτότυπο της σειράς «I.D.», με το νέο I.D. Buzz Concept να μας αποκαλύπτει ένα ηλεκτρικό Microbus από το μέλλον.

Το πρώτο VW I.D. πρωτότυπο το γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, αποτελώντας τον προπομπό της νέας σειράς ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει η γερμανική μάρκα.

Πλέον, στο Ντιτρόιτ η VW παρουσιάζει το πρωτότυπο I.D. Buzz, το οποίο έρχεται ως συνέχεια του περσινού BUDD-e Concept για να μας παρουσιάσει ένα μακρύ (σχεδίν 5 μέτρα) 1 όγκου αμάξωμα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, που θυμίζει το VW Microbus (η επιβατική έκδοση του Transporter Typ 2) του παρελθόντος.

Ωστόσο το ενδιαφέρον στο πρωτότυπο έχει να κάνει με το τι βρίσκεται κάτω από το αμάξωμά του και έτσι, συναντούμε εκεί τη νεότερη MEB πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας, αλλά και μια μεγάλη μπαταρία 111 kWh που παρέχει ενέργεια σε δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον εμπρός και πίσω άξονα του αυτοκινήτου, με συνδυαστική απόδοση 369 ίππων.

Σημαντικό στοιχείo του ηλεκτρικού πρωτότυπου αποτελεί η αυξημένη του αυτονομία που αγγίζει τα 600 χλμ. με μια φόρτιση, ενώ η VW ανακοινώνει ότι μέσω ειδικού ταχυφορτιστή, μπορεί να φορτίσουν στο 80% οι μπαταρίες του σε κάτω από 30 λεπτά. Ανάλογα μάλιστα με την αγορά, η VW τονίζει ότι η έκδοση παραγωγής του μπορεί να φέρει και πισωκίνητη έκδοση με 268 άλογα και μικρότερη μπαταρία 83 kWh.

Φυσικά και κατά το πνεύμα της εποχής το I.D. Buzz Concept είναι πλήρως αυτόνομο, με τιμόνι που έχει κουμπιά αφής, το οποίο κρύβεται μέσα στο ταμπλό και στη συνέχεια, μέσω μιας σειράς από ειδικά ραντάρ, αισθητήρες και κάμερες, το πρωτότυπο μεταφέρει αυτόνομα τους επιβάτες στον προορισμό τους.

Στο εσωτερικό του, το πρωτότυπο μπορεί να μεταφέρει με άνεση έως και 8 επιβάτες, δίνοντας τη δυνατότητα διαμόρφωσης κατά το δοκούν των καθισμάτων και των θέσεων, ενώ παράλληλα, στην αυτόνομη οδήγηση οι μπροστινές θέσεις μπορούν και αυτές να γυρίσουν προς τα πίσω, δημιουργώντας ένα «σαλόνι σε κίνηση».


Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του πρωτότυπου, το I.D. Buzz αναμένεται να μας οδηγήσει σε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα νέα ηλεκτρικά του Ομίλου VW, που θα δούμε από το 2020 και μετά, ως μέρος της στρατηγικής του γερμανικού Group για ηλεκτρική επίθεση με μια πλήρη γκάμα νέων μοντέλων του είδους.
TAG