Ανανεωμένη Mercedes GLA με αλλαγμένη εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία

Η Mercedes παρουσίασε σήμερα επίσημα την ανανεωμένη γενιά της GLA στην Έκθεση Αυτοκίνητου του Ντιτρόιτ, αλλάζοντας ελαφρώς την εμφάνισή της, προσφέροντάς της περισσότερη τεχνολογία, αλλά και προσθέτοντας στη γκάμα μια νέα βενζινοκίνητη έκδοση.

Αρχικά και σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνιση της ανανεωμένης GLA, ξεχωρίζουμε τον νέο και πιο δυναμικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, που αλλάζει τη σχεδίασή του ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση, αλλά και τα φώτα με νέους LED λαμπτήρες.

Στο πίσω μέρος, διακρίνονται τα νέα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα, ενώ «φρεσκαρισμένος» είναι και ο προφυλακτήρας. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τις νέες επιλογές στις ζάντες αλουμινίου, αλλά και με την προσθήκη ενός νέου «Canyon μπεζ» χρώματος για το αμάξωμα.

Βελτίωση έχουμε και στην αεροδυναμική, αφού το νέο design του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, μαζί με κάποιες μικροδιορθώσεις στη γωνία των εμπρόσθιων κολόνων, τη θέση των καθρεπτών, αλλά και με κάποιες άλλες επεμβάσεις στο δάπεδο και το πίσω μέρος, έχουν μειώσει τον σχετικό συντελεστή στο cd: 0,28 από 0,29 πριν.

Η Mercedes θα προσφέρει την ανανεωμένη GLA με τρεις διαφορετικές αναρτήσεις, τη στάνταρ ανάρτηση άνεσης, την προαιρετική σπορ με χαμήλωμα της απόστασης από το έδαφος (στάνταρ στην AMG Line), αλλά και την επίσης προαιρετική off road ανάρτηση με 30 χλστ. αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Περνώντας στο εσωτερικό, εδώ οι αλλαγές είναι πολύ μικρές και αφορούν στις νέες επενδύσεις και υφάσματα, αλλά και σε κάποιους νέους διακόπτες, Παράλληλα, προστίθεται μια κάμερα 360 μοιρών, η οποία προβάλει το τι συμβαίνει περιμετρικά στο αυτοκίνητο στην 8 ιντσών στάνταρ οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Στους κινητήρες, η Mercedes προσθέτει στη GLA τη νέα επιλογή GLA 220 4MATIC με μοτέρ 184 ίππων και 300 Nm ροπής, αλλά και με στάνταρ τετρακίνηση. Παραμένουν από εκεί και πέρα όλα τα μοτέρ diesel και βενζίνης, από 1,5 λίτρα στην GLA 180 d και 1,6 λίτρα στην GLA 180.

Στην κορυφή της γκάμας έρχεται και πάλι η Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC με 2λιτρο turbo κινητήρα 381 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 4,4 δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν επίσης και τα νέα προαιρετικά πακέτα Night (18άρες ζάντες, μαύρη γρίλια μάσκας, μαύρες ράγες, πιο σπορ προφυλακτήρες) και Yellow Night Edition (μόνο για την GLA 45 με μαύρες και κίτρινες λεπτομέρειες).


Ως προς τη διάθεσή της, η ανανεωμένη Mercedes GLA θα ξεκινήσει άμεσα τη να πωλείται στην Ευρώπη, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από τα 28.941 ευρώ για τη βενζίνη και τα 31.952 ευρώ για το diesel μοντέλο.
TAG