Η Rolls-Royce παρουσιάζει την τελευταία Phantom

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, η 7η γενιά της Rolls-Royce Phantom κλείνει τον κύκλο της παραγωγής της, με το τελευταίο αυτοκίνητο να είναι μια πραγματικά μοναδική δημιουργία πολυτέλειας και άνεσης.

Η τελευταία Phantom 7ης γενιάς είναι βαμμένη στο ειδικό μπλε «Blue Velvet» της Rolls-Royce και έρχεται στη μακρύτερη έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, περιλαμβάνοντας παράλληλα και μια σειρά από μοναδικές λεπτομέρειες, που έχουν παραγγελθεί από τον συλλέκτη αγοραστή της.

Έτσι, η μοναδική αυτή Phantom ενσωματώνει στο εσωτερικό της ένα σχεδιαστικό μοτίβο από μεγάλα πλοία του παρελθόντος, έχοντας ένα ειδικό ψηφιδωτό πάνω στο ταμπλό της, που απεικονίζει ένα υπερωκεάνιο της δεκαετίας του 1930.

Παράλληλα, τα πανάκριβα γαλάζια δέρματα που ντύνουν το εσωτερικό, έχουν υποστεί μια ειδική επεξεργασία που τα κάνει να δείχνουν όπως η θάλασσα σε κυματισμό, ενώ τα 2 ρολόγια που τοποθετούνται σε αυτή Phantom, παραπέμπουν στα αντίστοιχα ρολόγια που υπήρχαν στα υπερωκεάνια πριν από 80 χρόνια.

Ακόμη και τα ελαστικά με τη χαρακτηριστική λευκή ρίζα παραπέμπουν στη δεκαετία του 1930, ενώ στο πλάι του αμαξώματος υπάρχει μια διπλή χρωμιωμένη γραμμή, αντίστοιχη με αυτή που υπήρχε στα υπερωκεάνια των '30s.


Από εκεί και πέρα τώρα και σε ό,τι αφορά στον αντικαταστάτη της Phantom 7ης γενιάς, η Rolls-Royce θα παρουσιάσει την Phantom VIII στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πιθανή πρώτη του μοντέλου θα είναι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
TAG