Με 2λιτρο twin-turbo κινητήρα έρχεται το νέο Honda S2000!

Θέλοντας να γιορτάσει τα 70 χρόνια από τη γέννησή της, αλλά και τα 20 χρόνια από το πρώτο S2000, η Honda θα παρουσιάσει σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό τη νέα γενιά του πισωκίνητου ρόουντσέρ της το 2018, με ένα νέο μοτέρ 320 ίππων!

Ο νέος κινητήρας της Honda θα βασιστεί πάνω στον 2λιτρο turbo VTEC του Civic Type R, όμως θα έχει και ένα δεύτερο, ηλεκτρικό turbo, το οποίο εκτός του ότι θα εκμηδενίζει ουσιαστικά το turbo lag, θα προσφέρει και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με ένα παραδοσιακό μοτέρ με δύο τούρμπο.

Από πλευράς ισχύος, αναμένεται η Honda να κρατήσει τη δύναμη του νέου μοτέρ στα 320 άλογα, προσφέροντας ουσιαστικά μόνο +10 άλογα σε σχέση με την τωρινή εκδοχή του κινητήρα με την μονή τουρμπίνα, η οποία έχει απόδοση 310 ίππων.

Αλλαγές θα έχουμε και στα κιβώτια, αφού οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αποκλειστικό συνδυασμό του νέου κινητήρα με 8τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο, για λόγους που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων.

Δεν αποκλείεται πάντως η Honda να φέρει το νέο S2000 και με μηχανικό κιβώτιο, εφόσον βρεθεί μια άλλη λύση μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα θα γνωρίζουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια μέχρι και το 2018. Το ντεμπούτο του νέου Honda S2000 το αναμένουμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς, ώστε μέχρι τα τέλη του έτους να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του.

Εικόνα: CarandDriver
TAG