Αποκάλυψη του ηλεκτρικού αγωνιστικού Tesla με 780 άλογα και 0-100 σε 2,1 δλ.!

Η Tesla αποκάλυψε σήμερα το αγωνιστικών προδιαγραφών Model S, το οποίο έρχεται με 780 άλογα αλλά και με χαμηλότερο κατά 500 κιλά βάρος, για να πάρει μέρος στο νέο Πρωτάθλημα Electric GT.

Το νέο αγωνιστικό Tesla βασίστηκε πάνω στο Model S P100D μοντέλο και στη συνέχεια το εσωτερικό του «γδύθηκε» εντελώς και προστέθηκε ένα αγωνιστικό κάθισμα της OMP μαζί με ένα πλήρες roll cage.

Έπειτα, ο ηλεκτροκινητήρας του αύξησε την ισχύ του στους 780 ίππους και τη ροπή του στα 995 Nm, προσφέροντας ένα εκπληκτικά γρήγορο 0-100 σε μόλις 2,1 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η τελική ταχύτητα του νέου ηλεκτρικού αγωνιστικού αυξήθηκε στα 250 χλμ./ώρα.

Φυσικά, η Tesla έχει προβεί σε μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις στις αναρτήσεις, τα φρένα, τους τροχούς, αλλά και το αμάξωμα του Model S, ώστε να του προσφέρει όλα όσα απαιτεί η αγωνιστική εμπλοκή του.

Ως προς το αγωνιστικό Πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετάσχει το ηλεκτρικό μοντέλο, αυτό είναι το νεοσύστατο Πρωτάθλημα Electric GT, στο οποίο θα συμμετάσχουν αποκλειστικά και μόνο 20 Tesla Model S P100D, υπεύθυνα για τα οποία θα είναι 10 αγωνιστικές ομάδες.


Το νέο Πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει φημισμένες Ευρωπαϊκές πίστες όπως το Νίρμπουργκρινγκ, το Πολ Ρικάρντ, το Άσσεν και η Βαρκελώνη, με κάθε αγώνα να περιλαμβάνει 20 λεπτά ελεύθερων δοκιμών, 60 λεπτά κατατακτήριων δοκιμών, αλλά και δύο 60λεπτα κανονικού αγώνα σε μέρα και σούρουπο.
TAG