Με νέο 1.000άρη turbo το ανανεωμένο Skoda Rapid

Η Skoda αποκάλυψε την ανανεωμένη γενιά του μικρομεσαίου Rapid, χαρίζοντάς του μια ελαφρώς πιο μοντέρνα εμφάνιση αλλά και κυρίως, προσφέροντάς του για πρώτη φορά τον νεότερο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα του VW Group.

Ξεκινώντας με το αισθητικό κομμάτι, το ανανεωμένο Rapid ξεχωρίζει με τα νέα εμπρόσθια bi-xenon φώτα που διαθέτουν μια λεπτή γραμμή LED προβολέων ημέρας, αλλά και με τους αλλαγμένους προβολείς ομίχλης χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος, διακρίνονται τα νέα σκουρόχρωμα κρύσταλλα στα φώτα, αλλά και το μεγαλύτερο εμβαδόν του τζαμιού στο παρμπρίζ. Οι αισθητικές αλλαγές ολοκληρώνονται με τις νέες ζάντες από 15 έως και 17 ίντσες.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Skoda αλλάζει τις επενδύσεις στις πόρτες, ενώ έχει επανασχεδιάσει τους αεραγωγούς, τα όργανα του πίνακα οργάνων και τα χειριστήρια του air condition. Αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα infotainment, που έχουν μεταξύ άλλων και WLAN hotspot, αλλά και δύο έξτρα USB θύρες στο πίσω μέρος.

Στους κινητήρες, όπως προείπαμε η Skoda προσφέρει στο Rapid (και το Rapid Spaceback) για πρώτη φορά τον 1.000άρη TSI κινητήρα βενζίνης με 95 και 110 άλογα, αντικαθιστώντας τον 1.200άρη TSI. Η μέση κατανάλωση είναι 4,4 και 4,5 λτ./100 χλμ. αντίστοιχα.


H υπόλοιπη γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τον 1.400άρη TSI των 125 ίππων, αλλά και τους diesel 1,4 TDI 90 PS και 1,6 TDI 116 PS. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με σύστημα start/stop και ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.
TAG