Έρχεται το φθινόπωρο το νέο compact SUV της Volvo

Επιβεβαιώθηκε επίσημα η επικείμενη άφιξη του νέου Volvo XC40, του μικρότερου crossover/SUV της εταιρείας, το οποίο θα ντεμπουτάρει το ερχόμενο φθινόπωρο βασισμένο πάνω στο περσινό πρωτότυπο 40.1.

Την είδηση έδωσε στο βρετανικό Autocar ο Αντιπρόεδρος της Volvo, ο κ. Henrik Green, ο οποίος διέψευσε προηγούμενες πληροφορίες από κινέζικα media που ανέφεραν ότι θα δούμε για πρώτη φορά το νέο μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάη τον Απρίλιο.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το νέο XC40 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα χτιστεί πάνω στη νέα CMA compact πλατφόρμα της Volvo, που θα χρησιμοποιηθεί και στις νέες γενιές των Volvo S40 και V40.

Η σχεδίασή του θα προέλθει από αυτή του πρωτότυπου 40.1 κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μοντέρνο νέο SUV. Στις κινητήρες του, θα υπάρχουν νέα 3κύλινδρα και 4κύλινδρα turbo μοτέρ, αλλά και μια υβριδική έκδοση.


Εκτός πάντως από το XC40, η Volvo αναμένεται να παρουσιάσει νωρίτερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα τη νέα γενιά του XC60, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της εταιρείας.
TAG