Η επίθεση της Volvo: Αποκάλυψη των νέων πρωτότυπων XC40 και S40!

H Volvo αποκάλυψε σήμερα δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα με την ονομασία «40.1» και «40.2», τα οποία μας αποκαλύπτουν τη νέα σειρά μικρομεσαίων μοντέλων «40» της εταιρείας, που θα μας φέρει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής το 2017.

Τα δύο πρωτότυπα, με βάση τα αμαξώματά τους, μας αποκαλύπτουν το ποιόν του μελλοντικού S40 (σεντάν), αλλά και του XC40 (crossover), τα οποία θα πλαισιώσουν την επόμενη γενιά του Volvo V40.

Αμφότερα τα πρωτότυπα χρησιμοποιούν αισθητική εμπνευσμένη από τα νεότερα μοντέλα της εταιρείας και κυρίως, τα μεγαλύτερα XC90 και S90/V90, στην οποία ξεχωρίζουν τα πολύ μοντέρνα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα, η πλατιά γρίλια και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών.

Μεμονωμένα, το πρωτότυπο 40.1 ξεχωρίζει επίσης για την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τη μαύρη οροφή και κολώνες, αλλά και τα σε σχήμα «L» πίσω φωτιστικά σώματα. Το 40.2 από την πλευρά του είναι πιο κοντό σε ύψος, έχει αμάξωμα 3 όγκων και διαφορετικά «C» σχήματος πίσω φώτα, που θυμίζουν αυτά του S90. Και εδώ, οι κολώνες της οροφής είναι μαύρες.

Εκτός από την εμφάνιση, τα δύο νέα Volvo της Σειράς 40 θα βασιστούν πάνω στην ολοκαίνουργια CMA πλατφόρμα της εταιρείας, η οποία έχει εξελιχθεί μαζί με την ιδιοκτήτρια της φίρμας, την κινέζικη Geely. Στα χαρακτηριστικά του νέου δαπέδου, αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να λάβει μεταξύ άλλων και υβριδικό, plug-in σύστημα κίνησης (T5 Twin Engine), όπως και αμιγώς ηλεκτρικό.

Στις συμβατικές επιλογές των δύο μοντέλων, θα δούμε έναν νέο 3κύλινδρο κινητήρα, ένα επίσης νέο 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και τους 4κύλινδρους Drive-E κινητήρες για τις ισχυρότερες εκδόσεις.

Το πρώτο νέο μοντέλο της Σειράς 40 της Volvo θα κάνει το ντεμπούτο του το 2017, με την εταιρεία να μην αποκαλύπτει προς το παρόν ποιο από τα δύο εκ των XC40 και S40 θα είναι. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου.
TAG