Μετά τη Mitsubishi, και η Suzuki παραδέχθηκε ότι ανακοίνωνε ψεύτικες καταναλώσεις!

Ψεύτικες καταναλώσεις για 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Ιαπωνία, παραδέχθηκε ότι ανακοίνωνε η Suzuki.
Χαμός στην Ιαπωνία, αφού μετά τη Mitsubishi, και η Suzuki ανακοίνωσε χθες ότι οι καταναλώσεις που ανακοίνωνε για 16 μοντέλα της που πωλούνται στην Ιαπωνική αγορά, δεν ήταν αυτές που έπρεπε.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Osamu Suzuki, ζήτησε συγνώμη
για το γεγονός ότι οι καταναλώσεις δεν ήταν οι κανονικές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τέταρτης σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, η Suzuki χρησιμοποιούσε παλαιότερες μεθόδους μέτρησης της κατανάλωσης των αυτοκινήτων της και δεν χρησιμοποιούσε τις νεότερες, που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση της χώρας.

Ως αποτέλεσμα αυτών, οι καταναλώσεις που ανακοίνωνε η Suzuki για 16 μοντέλα της εταιρείας στην Ιαπωνία ήταν χαμηλότερες από ό,τι αυτές που θα έβγαιναν με το νέο τρόπο μέτρησης. Συνολικά, στο νέο αυτό σκάνδαλο εμπλέκονται 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα, τα οποία όμως έχουν πωληθεί αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά.

Θέλοντας να υποβαθμίσει πάντως το θέμα, η Suzuki ανέφερε ότι οι καταναλώσεις των παραπάνω μοντέλων, με βάση τον πιο πρόσφατο τρόπο μέτρησης στην Ιαπωνία δεν απέχουν κατά πολύ από αυτές που ανακοίνωνε. Ο ίδιος ο Πρόεδρός της Suzuki, ο κ. Osamu Suzuki από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ανέφερε πάντως ότι η εταιρεία ζητά συγνώμη για το γεγονός ότι δεν ακολούθησε τους κανόνες που έχουν τεθεί από τη χώρα του. 
TAG