H Mitsubishi παραδέχθηκε επίσημα ότι έκλεβε στα επίσημα τεστ κατανάλωσης στην Ιαπωνία!

Για συνολικά 625.000 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία υπολογίζεται ότι η Mitsubishi ανακοίνωνε χαμηλότερη κατανάλωση από το κανονικό.
Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Mitsubishi παραδέχθηκε ότι ανακοίνωνε καλύτερες καταναλώσεις από τις κανονικές για ορισμένα από τα μοντέλα της στην Ιαπωνία, με συνολικά στο νέο αυτό σκάνδαλο κατανάλωσης να εμπλέκονται 625.000 αυτοκίνητα.

Οι χαμηλότερες καταναλώσεις αφορούσαν στα Mitsubishi eK,
που προσφέρονται μόνο στην αφορά της Ιαπωνίας.
Τα μοντέλα για τα οποία η Mitsubishi ανακοίνωνε χαμηλότερες καταναλώσεις ήταν 157.000 eK Wagon και eK Space, μαζί με 468.000 Nissan Dayz και Dayz Roox, τα οποία η Mitsubishi κατασκεύαζε για λογαριασμό της Nissan.

Στο όλο ζήτημα εμπλέκονται και τα μοντέλα Dayz της Nissan,
τα οποία κατασκευάζει η Mitsubishi στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τεστ κατανάλωσης που πραγματοποιούσε για αυτά τα μοντέλα, ήταν διαφορετικά από αυτά που απαιτούνται από την Ιαπωνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα τα τελικά νούμερα που παρουσιάζονταν να είναι αρκετά πιο χαμηλά από αυτά που έπρεπε.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του νέου αυτού σκανδάλου καταναλώσεων, η Mitsubishi και η Nissan σταμάτησαν τη διάθεση των 4 αυτών μοντέλων, με τις δύο εταιρείες να βρίσκονται σε συζητήσεις για να αποφασίσουν τι είδους αποζημιώσεις θα προσφέρουν στους κατόχους των αυτοκινήτων.

Το ακόμη πιο σημαντικό ωστόσο, είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εσωτερικής έρευνας που διεξήγαγε η Mitsubishi για το ζήτημα, ανακαλύφθηκε επίσης ότι ανάλογες παράνομες μέθοδοι δοκιμών έχουν γίνει και σε άλλα μοντέλα που πωλούνται στην Ιαπωνία, χωρίς προς το παρόν να ανακοινώνεται κάτι περισσότερο.

Τέλος, η Mitsubishi δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει εσωτερική έρευνα και στα μοντέλα που εξάγονται στις παγκόσμιες αγορές, για να δει εάν και εκεί συνέβαινε το ίδιο.

Πηγή: Reuters και BBC
TAG