Δείτε το supercar SCG003S των 800 ίππων με τις απίστευτες επιδόσεις!

Η αμερικάνικη Scuderia Cameron Glickenhaus ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο SCG003S, το οποίο είναι ένα carbon supercar με 800 άλογα ισχύος.

Το SCG003S φτιάχνεται στο χέρι στην Ιταλία από την Manifattura Automobili Torino (MAT) και χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν 4,4 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα βενζίνης με 800 άλογα και 850 Nm ροπής.

Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο συγχρονιζέ κιβώτιο, με ηλεκτρο-πνευματικά paddles στο τιμόνι, χαρίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο του SCG003S είναι η απίστευτη αεροδυναμική του, που του χαρίζει τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου στις στροφές, με πάνω από 2G να είναι σε θέση να τα διαχειριστεί χωρίς να χάσει την πρόσφυσή του.

Η κατασκευή του αμαξώματος έχει γίνει εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, οι πλαϊνές του πόρτες προέρχονται από αγωνιστικά αυτοκίνητα και χρησιμοποιούν έναν μηχανισμό ασφαλείας για γρήγορη απασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ τα carbon-κεραμικά φρένα του έχουν σχεδιαστεί ειδικά από την Brembo (6πίστονες δαγκάνες εμπρός, 4πίστονες πίσω).

Ήδη, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, το SCG003S έχει γράψει έναν απίστευτο χρόνο 6 λεπτών και 30 δευτερολέπτων, όντας μόνο 20 δευτερόλεπτα πιο αργό από το απόλυτο ρεκόρ γύρου της γερμανικής πίστας.


Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή του, το υπεραυτοκίνητο της Scuderia Cameron Glickenhaus είναι σίγουρο ότι θα κοστίζει πάνω από 1.000.000 δολάρια. Αναμένουμε επίσης τις επίσημες ανακοινώσεις, για να δούμε σε πόσα αυτοκίνητα θα περιοριστεί η παραγωγή του.
TAG