460 άλογα και 0-100 σε 3,2 δλ. για το νέο Renault ZOE e-sport! (+video)

Θέλοντας να μας δείξει την τεχνογνωσία της από τη Φόρμουλα 1 και τη Formula E, αλλά και την δυναμική των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Renault παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο Renault ZOE e-sport με 460 ίππους και εκρηκτικές επιδόσεις.

Το νέο γαλλικό ηλεκτρικό πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο ηλεκτρικό παραγωγής Renault ZOE έχοντας ένα πολύ ελαφρύ αμάξωμα από ανθρακονήματα, το οποίο του προσφέρει συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.400 κιλά, εκ των οποίων τα 450 κιλά είναι από την μπαταρία.

Για την κίνησή του το ZOE e-sport χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο εμπρός και έναν στο πίσω μέρος του, που αντλούν ισχύ από μια μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh. Η τελική ισχύς αγγίζει τους 460 ίππους και η ροπή τα 640 Nm.

Η Renault δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ διαφόρων σεταρισμάτων οδήγησης, κοντρολάροντας και την ηλεκτρική κατανάλωση του πρωτότυπου.

Οι επιδόσεις στην πιο σπορ επιλογή οδήγησης είναι εκρηκτικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να θέλει μόνο 3,2 δευτερόλεπτα. Για να φθάσει στην τελική του ταχύτητα που περιορίζεται για λόγους ασφαλείας στα 210 χλμ./ώρα, το ZOE e-sport θέλει κάτω από 10 δευτερόλεπτα.

Η αυτονομία με γεμάτη την μπαταρία και με βάση την επίσημη μέτρηση κατανάλωσης NEDC αγγίζει τα 402 χιλιόμετρα. Υπό «κανονικές» συνθήκες το νούμερο αυτό είναι 300 χιλιόμετρα το καλοκαίρι και 200 χιλιόμετρα το χειμώνα.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του, το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο ZOE παραγωγής έχοντας έναν μπλε εξωτερικό χρωματισμό με κίτρινες λεπτομέρειες. Υπάρχει και ένα πλήρες bodykit για πιο σπορ εμφάνιση, ενώ οι ζάντες είναι 20 ιντσών ειδικής σχεδίασης.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα, το τιμόνι και οι πόρτες έχουν «ντυθεί» με αλκαντάρα, ενώ ειδικά για τα εμπρόσθια καθίσματα έχουν τοποθετηθεί δύο αγωνιστικά μπάκετ της Recaro, που φέρουν και αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.


Η Renault έχει επίσης σετάρει το πρωτότυπο για χρήση σε πίστα, εξ ου και το αμάξωμα φέρει και ένα ατσάλινο roll cage με προστατευτικά από Kevlar, που είναι πλήρως συμβατό με τα δεδομένα ασφαλείας της FIA.

        
TAG