Νέο Audi Q8 Sport Concept με 476 άλογα

Η Audi θέλοντας να μας φέρει όλο και πιο κοντά στο νέο της μεγάλο SUV παραγωγής, παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο, ισχυρό και γεμάτο τεχνολογία, Q8 Sport Concept.

Το νέο πρωτότυπο της Audi αποτελεί συνέχεια του Q8 Concept που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Ξεχωρίζει με το υβριδικό του σύστημα, που του παρέχει 476 άλογα ισχύος και 700 Nm ροπής.

Το υβριδικό σύστημα του πρωτότυπου αποτελείται από έναν 3λιτρο V6 TFSI κινητήρα βενζίνης 450 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων. Μια μικρή μπαταρία ιόντων-λιθίου κάτω από το πορτ-μπαγκάζ, φροντίζει να παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα.

Η συνολική αυτονομία του πρωτότυπου φθάνει τα 1.200 χλμ. και για το 0-100 χλμ./ώρα το Q8 Sport Concept απαιτεί μόνο 4,7 δλ. Παράλληλα, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 275 χλμ./ώρα.

Επιπλέον αυτών η Audi έχει προσθέσει έναν ηλεκτρικό κομπρέσσορα στον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6, ώστε να μειώσει πλήρως το lag στην επιτάχυνση. Ως προς το κιβώτιο, αυτό είναι 8τάχυτο αυτόματο και στέλνει τη δύναμη και στους 4 τροχούς του πρωτότυπου.

Στο εσωτερικό του Q8 Sport Concept ξεχωρίζει η παρουσία μιας σειράς ψηφιακών οθονών, μεταξύ των οποίων και μια πιο υψηλής ανάλυσης οθόνη για τον 12,3 ιντσών πίνακα οργάνων Virtual Cockpit, αλλά και ενός προηγμένου head-up-display, που προβάλει τις απαραίτητες πληροφορίες ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού πάνω στο παρμπρίζ.


Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του Q8 Sport Concept, αυτό αναμένεται να μας οδηγήσει σε μια σπορ εκδοχή του νέου Audi Q8 το 2018. Το υβριδικό του σύστημα επίσης είναι δεδομένο ότι θα το δούμε σε μελλοντικά Audi, μεταξύ των οποίων τα επόμενα A6, A7, A8 και Q7.
TAG