Νέο Audi Q8 με 449 άλογα και πολύ δυναμική εμφάνιση (+video)

Το πιο δυναμικό της SUV όλων των εποχών δημιουργεί η Audi, με το νέο Q8 να παρουσιάζεται σε πρωτότυπη μορφή ενσωματώνοντας ένα Crossover-Coupe αμάξωμα με μεγάλες διαστάσεις, αλλά και ενσωματώνοντας την πλέον υψηλή τεχνολογία.

Το νέο Audi Q8 Concept παρουσιάστηκε σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ ύστερα από την προαναγγελία του πριν λίγο διάστημα. Το νέο πρωτότυπο θα μπει στην παραγωγή το 2018, ως το κορυφαίο Crossover-Coupe της μάρκας.

Σχεδιαστικά, το Q8 διαθέτει ένα πολύ δυναμικό design, σε ένα υπερυψωμένο 4πορτο αμάξωμα με μήκος 5,02 μέτρων, όπου ξεχωρίζει το πολύ επιθετικό εμπρόσθιο μέρος, η οροφή που πέφτει πιο χαμηλά στην πίσω κολώνα σαν σε κουπέ, αλλά και το πολύ μοντέρνο πίσω μέρος με τα όμορφα φώτα και τον δυναμικό προφυλακτήρα.

Η είσοδος στο αμιγώς 4θέσιο εσωτερικό γίνεται μέσω των πλαϊνών θυρών, οι οποίες αντί για τα παραδοσιακά χερούλια, διαθέτουν μικρά πάνελ αφής, τα οποία πατώντας τα ανοίγουν αυτόματα την εκάστοτε πόρτα.

Αντίστοιχα hi-tech είναι και η σχεδίαση όλου του θαλάμου, με μια ψηφιακή μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό που δείχνει σαν να προβάλλεται πάνω στην κεντρική μαύρη λωρίδα. Επίσης, υπάρχει μια εξελιγμένη εκδοχή του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit με μέγεθος 12,3 ιντσών, ενώ όλοι οι διακόπτες στο εσωτερικό είναι αφής.

Παρότι επίσης αποκλειστικά 4θέσιο, το εσωτερικό του Audi Q8 εκμεταλλεύεται τις μεγάλες διαστάσεις που προσφέρει η πλατφόρμα MLB-Evo της Audi (από το Audi Q7), για να παρέχει ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 630 λίτρων.

Σε ό,τι αφορά στην κίνησή του Q8, υπάρχει ένα υβριδικό plug-in σύστημα κίνησης, με 3λιτρο TFSI κινητήρα βενζίνης 333 ίππων και 500 Nm, αλλά και ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 330 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι το 8τάχυτο αυτόματο tiptronic.

Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος αγγίζει τα 449 άλογα και η ροπή τα 700 Nm, νούμερα τα οποία είναι σε θέση να προσφέρουν 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 5,4 δευτερόλεπτα, αλλά και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 53 γρ./χλμ.


Σε ό,τι αφορά στην μπαταρία, αυτή είναι ιόντων-λιθίου και τοποθετείται στο πίσω μέρος του πρωτότυπου. Έχει χωρητικότητα 17,9 kWh και ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ. Μαζί με τον βενζινοκινητήρα, η συνολική αυτονομία του πρωτότυπου αγγίζει τα 1.000 χλμ.

         
TAG