Οι πρώτες επίσημες εικόνες από το νέο Audi Q8!

Λίγο καιρό πριν την επίσημη παρουσίασή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις αρχές του Ιανουαρίου, το Audi Q8 αποκαλύπτεται μέσω επίσημων σκίτσων που δημοσιεύτηκαν στον Γερμανικό τύπο.

Ειδικότερα, οι πρώτες εικόνες-σκίτσα του νέου Q8 αποκαλύφθηκαν στη Γερμανική Welt κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Υπεύθυνου Σχεδίασης της Audi, του κ. March Lichte, ο οποίος αποκάλυψε και αρκετά στοιχεία για το νέο μοντέλο.

Έτσι, το νέο Audi Q8 που θα το δούμε πρώτα στο Ντιτρόιτ σε πρωτότυπη, αλλά κοντά στην παραγωγή έκδοση, θα έρθει για να αποτελέσει την απάντηση της Audi στη BMW X6 και τη Mercedes GLE Coupe, βασιζόμενο πάνω στο Audi Q7.

Ουσιαστικά, το Audi Q8 θα αποτελέσει την coupe-crossover έκδοση του μεγάλου Γερμανικού SUV, πατώντας πάνω στην ίδια MLB-Evo πλατφόρμα και έχοντας τους ίδιους V6 και V8 κινητήρες.

Μάλιστα, για την σπορ έκδοσή του SQ8 αναμένουμε το ίδιο μοτέρ V8 diesel 4,0 λίτρων με 435 άλογα και 900 Nm ροπής του Audi SQ7, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και η κορυφαία έκδοση RS Q8 με ισχύ κοντά στα 600 άλογα.

Σχεδιαστικά, ο κ. Lichte τονίζει ότι το νέο Audi Q8 θα έχει μια αρκετά δυναμική σχεδίαση και ένα αμάξωμα το οποίο θα θυμίζει Sport Coupe μοντέλα, με στοιχεία όπως τους μεγάλους θόλους των τροχών, τα έντονα πλαϊνά νεύρα και τις μειωμένες σε εμβαδόν γυάλινες επιφάνειες.


Περισσότερα για το νέο Audi Q8 θα γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες μέρες, όταν και η Γερμανική εταιρεία δώσει επίσημα στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία για το νέο της top μοντέλο.
TAG