Επίσημη αποκάλυψη του νέου αγωνιστικού της Citroen για το WRC

Η Citroen επιστρέφει με εργοστασιακή ομάδα στο WRC και χθες το βράδυ αποκάλυψε επίσημα το νέο C3 WRC, το οποίο έρχεται με εντυπωσιακή εμφάνιση και 385 άλογα για να διεκδικήσει τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το νέο C3 WRC βασίζεται φυσικά πάνω στη νέα γενιά του Citroen C3 και, σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά του, αυτά ορίζονται από τους νέους κανονισμούς της FIA για το WRC 2017, που μας φέρνουν πιο δυνατά, ελαφριά και εντυπωσιακά αγωνιστικά.

Έτσι, αρχικά και σε ό,τι αφορά στην αεροδυναμική, το αμάξωμα του νέου Citroen C3 WRC χαρακτηρίζεται από τον νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με το μεγάλο σπόιλερ και τα αεροδυναμικά πτερύγια, αλλά και το πολύ δυναμικό πίσω μέρος με τον μεγάλο διαχύτη και την τεραστίων διαστάσεων αεροτομή.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους νέους κανονισμούς του WRC, το 1,6 λίτρων turbo μοτέρ του C3 WRC έρχεται πιο ισχυρό από ποτέ, με 385 άλογα, 400 Nm ροπής και πίεση για το τούρμπο στα 2,5 bar.

Υπάρχει επίσης νέο κεντρικό διαφορικό που στέλνει όλη τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου, ενώ το βάρος είναι σημαντικά μειωμένο, αφού το αυτοκίνητο ζυγίζει μόνο 1.190 κιλά ή 1.350 κιλά με οδηγό-συνοδηγό.

Μιλώντας για τα πληρώματα της Citroen εν όψει της νέας χρονιάς, ανάλογα με τον αγώνα η ομάδα Citroen Total Abu Dhabi WRT θα συμμετάσχει με 2 ή 4 αυτοκίνητα με οδηγούς κατά σειρά προτεραιότητας, τους Κρις Μικ, Κρεγκ Μπριν, Στεφάν Λεφέβρ και Σεϊκ Καλίντ Αλ Κασσίμι.


Στόχος της Citroen για τη νέα χρονιά είναι να διευρύνει περαιτέρω τις 96 νίκες της στα Ράλι και τους 8 τίτλους κατασκευαστών, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν διευρυμένο ανταγωνισμό, μετά την εργοστασιακή εμπλοκή της Toyota και της Hyundai, αλλά και τη Ford με την M-Sport, η οποία θα έχει στις τάξεις της τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Οζιέ.

Πρώτος αγώνας του νέου και πολύ ενδιαφέροντος Πρωταθλήματος, είναι το Ράλι του Μόντε Κάρλο στις 19 Ιανουαρίου.
TAG