Η Hyundai φτιάχνει τον πρώτο κινητήρα με δύο σε έναν κυβισμούς!

Επικυρώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας τα σχέδια ενός πραγματικά καινοτόμου κινητήρα που ετοιμάζει η Hyundai, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να περιλαμβάνει στα σωθικά του κυλίνδρους με διαφορετικό κυβισμό!

Η τεχνολογία της Hyundai μπορεί να δημιουργήσει π.χ. ένα τετρακύλινδρο μοτέρ, στο οποίο οι κύλινδροι 1 και 4 έχουν χωρητικότητα 0,4 λίτρα, ενώ οι κύλινδροι 2 και 3, 0,35 λίτρα.

Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της Hyundai έχουν συνδέσει στον κινητήρα έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται για να ελέγχει και να ισορροπεί τη ροπή από τους διαφορετικού μεγέθους κυλίνδρους, αλλά και για να μειώνει τον θόρυβο και τους κραδασμούς που προκύπτουν από αυτή την άνιση διάταξη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένας παραδοσιακός κινητήρας με κυλίνδρους ίδιου μεγέθους έχει ένα συγκεκριμένο όριο λειτουργίας που είναι ανεπαρκές, λόγω της διάταξης και του μεγέθους των κυλίνδρων. Παράλληλα, απαιτεί πάρα πολλή μηχανική ενέργεια για να λειτουργήσει στο ρελαντί, κάτι που λύνεται με την παραπάνω καινοτόμα επιλογή.


Σε ό,τι αφορά στο μέλλον αυτού του μοτέρ, προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πόσο έχει προχωρήσει η Hyundai στην εξέλιξή του, αλλά και σε τι είδους αυτοκίνητα σχεδιάζει να το τοποθετήσει.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε από την εταιρεία για να δούμε εάν τελικά ο κινητήρας αυτός παρουσιαστεί πρώτα σε κάποιο πρωτότυπο και αργότερα, εφόσον ό,τι υπόσχεται στα χαρτιά μπορεί να το κάνει και στην πράξη, και σε ένα μοντέλο παραγωγής.
TAG