Ένα Fiat 500 με 404 άλογα και κόστος σχεδόν 60.000 ευρώ!

Ένα απίστευτο Fiat 500 δημιούργησε η γερμανική Pogea Racing, χαρίζοντας στο ιταλικό μίνι μοντέλο δύναμη αντίστοιχη ενός supercar, σε τιμή που κοστίζει σχεδόν το διπλάσιο από ένα full extra Abarth 500.

Το πακέτο αναβάθμισης της Pogea Racing για το Fiat 500 ονομάζεται «Ares» και, σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, η γερμανική εταιρεία βγάζει από τον 1.400άρη T-Jet της Fiat ούτε λίγο ούτε πολύ 404 άλογα ισχύος.

Αυτό έχει επιτευχθεί με την προσθήκη νέων πιστονιών, τουρμπίνων, εισαγωγής, εξαγωγής και γενικότερα, με την αλλαγή όλων των «σωθικών» του κινητήρα, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί νέος δίσκος, συμπλέκτης και κιβώτιο, για να μπορεί να διαχειριστεί το «500ράκι» όλη αυτή τη δύναμη.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η Pogea Racing ανακοινώνει ότι το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 288 χλμ./ώρα, νούμερα τα οποία θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερα, εάν το 500 ήταν π.χ. τετρακίνητο.

Φυσικά, η γερμανική βελτιωτική εταιρεία έχει τοποθετήσει στο 500 μια νέα ανάρτηση KW Clubsport, ζάντες 18 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport, αλλά και ενισχυμένα φρένα με τρυπητούς δίσκους 322 χιλιοστών.

Το αμάξωμα, περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από αλλαγές που χαρίζουν στο ιταλικό μίνι μια πολύ επιθετική παρουσία, ενώ έχει αυξηθεί και το πλάτος στα δύο άκρα του, με την προσθήκη νέων πάνελ από ανθρακονήματα.


Σε ό,τι αφορά στο κόστος όλων των παραπάνω, η Pogea Racing ζητά 58.950 ευρώ για το αυτοκίνητο κομπλέ, συνοδεύοντάς το με εγγύηση ενός έτους. Η εταιρεία ανακοινώνει μάλιστα ότι έχει ήδη τεστάρει τη μετατροπή της για πάνω από 12.000 χλμ. χωρίς προβλήματα.
TAG