Νέο Nissan Qashqai με πιο μοντέρνα εμφάνιση και αυτόνομη οδήγηση

Η Nissan παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του Qashqai, προσφέροντάς του μια πιο δυναμική και μοντέρνα εμφάνιση, αλλά και για πρώτη φορά, τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης Nissan ProPilot.

Σχεδιαστικά, το Qashqai αποκτά ένα διαφοροποιημένο εμπρόσθιο τμήμα, όπου ξεχωρίζουν η νέα μάσκα και τα καινούργια, πιο αιχμηρά φώτα που του χαρίζουν μια πιο δυναμική εικόνα. Αλλαγμένος είναι και ο προφυλακτήρας και το καπό. Στο πίσω τμήμα, τα φώτα αποκτούν LED και σκουρόχρωμα κρύσταλλα, ενώ αλλάζει και ο προφυλακτήρας.

Περνώντας στο εσωτερικό, εδώ η Nissan προσφέρει ένα νέο, πιο σπορτίφ τιμόνι, έναν αλλαγμένο πίνακα οργάνων, αλλά και υλικά υψηλότερης ποιότητας. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πολυμέσων NissanConnect.

Στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, το Qashqai γίνεται το πρώτο Nissan με τεχνολογίες του είδους, αφού μέσω του συστήματος ProPilot, το ιαπωνικό crossover μπορεί να στρίψει, επιταχύνει και επιβραδύνει μόνο του όταν κινείται στη λωρίδα του στην εθνική.

Αρκετές αλλαγές έχει κάνει και η Nissan στην ανάρτηση και το τιμόνι για πιο δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, ενώ έχει ενισχυθεί το πίσω παρμπρίζ για να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ηχομόνωσης.


Η γκάμα των κινητήρων δεν αλλάζει σε σχέση με αυτή του υπάρχοντος Qashqai και έτσι παραμένουν οι diesel των 1,5 και 1,6 λίτρων, αλλά και οι turbo βενζινοκινητήρες στα 1,2 και 1,6 λίτρα, με ισχύ από 110 έως και 163 ίππους.

         
TAG