Έτοιμη η πρώτη 4πορτη κουπέ Mercedes-AMG GT! (+video)

Για πρώτη φορά η Mercedes δημιουργεί μια 4θυρη εκδοχή της κορυφαίας Mercedes-AMG GT κουπέ, με το νέο μοντέλο να παρουσιάζεται σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ώστε στη συνέχεια να πάρει το δρόμο για την παραγωγή.

Με βάση λοιπόν τα όσα μας δείχνει το νέο πρωτότυπο AMG GT Concept, η 4πορτη κουπέ Mercedes-AMG GT δεν θα είναι μόνο μια μακρύτερη έκδοση με 4 πλαϊνές πόρτες, αλλά ένα τεχνολογικά προηγμένο 4πορτο κουπέ με κορυφαία τεχνολογία.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Mercedes προσφέρει για την κίνησής της ένα υβριδικό σύστημα προερχόμενο από το μονοθέσιο της εταιρείας στη Φόρμουλα 1, που συνδυάζει τον γνωστό 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG, με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η μπαταρία είναι compact και με χαμηλό βάρος, έχοντας όμως περισσότερη χωρητικότητα από τις συνηθισμένες του είδους. Παράλληλα, η φόρτισή της γίνεται μέσω συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση ή και με την βοήθεια του κινητήρα βενζίνης.

Η τελική απόδοση του συστήματος είναι πολύ υψηλή και αγγίζει τα 800 άλογα ισχύος, με την Mercedes να υπόσχεται ότι το πρωτότυπο μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα.

Στο πεδίο της αεροδυναμικής, έχει γίνει πολύ δουλειά στο σχήμα του πρωτότυπου, ενώ υπάρχουν και ειδικά ενεργά βοηθήματα που βελτιώνουν τα επίπεδα. Παράλληλα, λόγω της χρήσεως ανθρακονημάτινων τμημάτων στο αμάξωμα, το βάρος έχει κρατηθεί αρκετά χαμηλά.

Ακόμα και στα φώτα, υπάρχει μια νέα ειδική νανοτεχνολογία για τα φώτα ημέρας, που προσφέρει καθαρό και διαυγή φωτισμό, ενώ αντί για καθρέπτες υπάρχουν στο πλάι ειδικές κάμερες, για να μην επιβαρύνεται η αεροδυναμική απόδοση.


Σε ό,τι αφορά τέλος στην παραγωγή της, η νέα 4πορτη Mercedes-AMG GT αναμένεται να βγει στους δρόμους μέσα στην επόμενη διετία. Είναι δεδομένο ότι σχεδιαστικά θα πατήσει πάνω στο πρωτότυπο, χωρίς πάντως προς το παρόν να διευκρινίζεται εάν θα διατηρήσει και το υβριδικό σύστημα κίνησής του.

         
TAG