Με 410 άλογα το νέο VW Golf GTI First Decade Concept!

Η VW παρουσιάζει στην ετήσια συγκέντρωση των φίλων του GTI στη λίμνη Wörthersee της Αυστρίας το νέο πρωτότυπο Golf GTI First Decade, με υβριδικό σύστημα κίνησης 410 ίππων.

Το Golf GTI First Decade έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί από μια ομάδα 13 μαθητευόμενων εργαζομένων της VW. Εμφανισιακά, ξεχωρίζει με το δίχρωμο αμάξωμά του, που συνδυάζεται το μαύρο με το μπλε, ενώ διαθέτει νέας σχεδίασης ζάντες 20 ιντσών και αεροτομή προερχόμενη από το Golf GTI Clubsport.

Στο εσωτερικό του πρωτότυπου τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί και στη θέση τους βρίσκονται μια ρεζέρβα κανονικού μεγέθους και ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα με 11 ηχεία και απόδοση 1.690 Watt. Παράλληλα, τα εμπρόσθια σπορ καθίσματα είναι χειροποίητα, με επενδύσεις μαύρου δέρματος Nappa και αλκαντάρα, ενώ αυτό του οδηγού ρυθμίζεται ηλεκτρικά μέσω μιας ειδικής εφαρμογής σε smartphone ή tablet.


Για την κίνηση του GTI First Decade, φροντίζει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με βενζινοκινητήρα 410 ίππων για τους εμπρόσθιους τροχούς και ηλεκτροκινητήρα 16 ίππων για τους πίσω. Σύμφωνα με τη VW, το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί είτε μόνο με τον βενζινοκινητήρα (προσθιοκίνητο), είτε με τον ηλεκτροκινητήρα (πισωκίνητο), είτε και με τη συνδρομή των δύο κινητήρων (τετρακίνητο).
TAG