Νέα Continental 24 για την επιστροφή της Bentley στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ

Θέλοντας να γιορτάσει την επιστροφή της στις απαιτητικές 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ η Bentley δημιουργεί την επετειακή Continental 24, που θα κατασκευαστεί σε μόνο 24 μονάδες.

Εμφανισιακά, η νέα Bentley Continental 24 ξεχωρίζει με τους εξωτερικούς της χρωματισμούς, αφού συνδυάζει κίτρινο με μαύρο, αντλώντας την έμπνευσή της από τις αγωνιστικές Bentley Continental GT3. Παράλληλα, μπορεί να παραγγελθεί και σε κόκκινο/μαύρο ή ακόμη και εντελώς μονόχρωμη.

Στο αμάξωμά της η Continental 24 διαθέτει επιπλέον carbon καλύμματα καθρεπτών, μαύρες δαγκάνες φρένων, αλλά και 21 ιντσών σφυρήλατες ζάντες σε κίτρινο ή μαύρο χρώμα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι κίτρινες ή κόκκινες (ανάλογα με το εξωτερικό χρώμα) επιφάνειες, οι carbon επενδύσεις, αλλά και το ειδικό αλκαντάρα σαλόνι. Η τελική πινελιά αφορά στα νέα λογότυπα «Continental 24».

Στο πεδίο του κινητήρα, η νέα επετειακή έκδοση βασίζεται στην κορυφαία Continental Supersports, με τον 6λιτρο twin-turbo W12 των 710 ίππων και 1.017 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται μόνο 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 336 χλμ./ώρα.


Τιμολογιακά, το κόστος για κάθε μια από τις 24 Continental 24 που θα κατασκευαστούν είναι 250.000 ευρώ στην Ευρώπη. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο.
TAG