Με 710 άλογα η νέα Bentley Continental Supersports είναι ένα πραγματικό «θηρίο»!

Η Bentley παρουσιάζει το ισχυρότερο και πιο γρήγορο μοντέλο της όλων των εποχών, με τη νέα Continental Supersports να έρχεται για να αποτελέσει και το ισχυρότερο super luxury 4θέσιο στον πλανήτη.

Για την Continental Supersports η βρετανική φίρμα ετοίμασε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του W12 bi-turbo κινητήρα των 6,0 λίτρων, με νέες μεγαλύτερες τουρμπίνες, αλλαγμένη εισαγωγή, αλλά και νέο στροφαλοφόρο άξονα, πιστόνια και μπιέλες.

Το τελικό αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών μας δίνει την απίστευτη ισχύ των 710 ίππων, αλλά και ροπή που αγγίζει τα 1.017 Nm! Φυσικά, μετά από όλα τα παραπάνω οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα Continental Supersports απαιτεί μόνο 3,5 δευτερόλεπτα (3,9 η κάμπριο), ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 336 χλμ./ώρα!

Επιπλέον αυτών, η Bentley προσθέτει στο κορυφαίο της μοντέλο το σύστημα που μοιράζει ανάλογα με τις ανάγκες τη ροπή και στους 4 τροχούς από την Bentley Continental GT3-R για να βελτιστοποιήσει την πρόσφυση, το εφοδιάζει με τα μεγαλύτερα carbon-κεραμικά φρένα στον κόσμο, υπάρχει μια νέα πιο σφιχτή και χαμηλωμένη ανάρτηση, αλλά και σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών που μειώνουν το βάρος κατά 20 κιλά.

Παράλληλα, έχουν γίνει αρκετές επεμβάσεις για μείωση του βάρους της, με τη νέα Continental Supersports να είναι και η πιο ελαφριά Continental GT (τελικό βάρος: 2.280 κιλά), ενώ υπό αυτό το πρίσμα ο ιδιοκτήτης της μπορεί να επιλέξει και την προαιρετική εξάτμιση τιτανίου που αφαιρεί άλλα 5 κιλά.

Σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή της, η νέα κορυφαία Bentley έχει καινούργιους και πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, με carbon σπόιλερ εμπρός και carbon πίσω διαχύτη, νέες πλαϊνές ποδιές και επίσης carbon αεραγωγούς στο καπό.

Οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι πλέον μαύρες, ενώ υπάρχουν νέα πίσω σκουρόχρωμα φώτα, μαύρη γρίλια της μάσκας, επίσης μαύρα περιγράμματα εμπρόσθιων φώτων και πλαϊνών παραθύρων, αλλά και μαύρα χερούλια θυρών. Προαιρετικά, η Bentley προσφέρει και μια αγωνιστικού τύπου σταθερή αεροτομή, που συνδυάζεται με ένα διαφορετικό εμπρόσθιο σπόιλερ.

Στο εσωτερικό από την άλλη, η Continental Supersports διαθέτει ειδικές επενδύσεις σε λευκό, κόκκινο και μαύρο, τα πλέον ακριβά δέρματα και αλκαντάρα, αλλά και πανάκριβες carbon επενδύσεις πάνω στο ταμπλό, με σχεδίαση που προσομοιώνει την καρό σημαία τερματισμού.


Ως προς τιμή του νέου «θηρίου» της Bentley, αυτή προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή ωστόσο αναμένεται να είναι πάρα πολύ υψηλή. Το ντεμπούτο της η ισχυρότερη δημιουργία των Βρετανών θα το κάνει στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, φιλοδοξώντας να κλέψει τις εντυπώσεις.
TAG