Το νέο Honda NeuV concept είναι ένα smart από το οποίο μπορείς να βγάλεις λεφτά! (+video)

Θέλοντας να δημιουργήσει μια νέα προοπτική στα αυτοκίνητα πόλης, η Honda παρουσίασε το πρωτότυπο NeuV που θυμίζει έντονα το smart, όμως περιλαμβάνει μια σειρά από συστήματα που επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του να κερδίσει χρήματα από αυτό όταν δεν το χρησιμοποιεί.

Ουσιαστικά το νέο Honda NeuV (New Electric Urban Vehicle) που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας, δείχνει το όραμα της Honda για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου πόλης, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως αυτοκίνητο μεταφοράς επιβατών μέσα στην πόλη όταν ο ιδιοκτήτης του δεν το χρησιμοποιεί, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κερδίσει χρήματα από το αυτοκίνητό του.

Η όλη ιδέα προέρχεται σύμφωνα με τη Honda από έρευνα που δείχνει ότι τα αυτοκίνητα πόλης στο 96% της ημέρας είναι σταματημένα και δεν χρησιμοποιούνται από τον ιδιοκτήτη τους, εξ ου και το NeuV διαθέτει ένα πλήρως αυτόματο σύστημα, που μπορεί να οδηγήσει όπου χρειάζεται το αυτοκίνητο, να πάρει τους πελάτες και να τους πάει στον προορισμό τους.


Επίσης, το NeuV όταν δεν χρησιμοποιείται και σε ώρες αιχμής για το ηλεκτρικό δίκτυο, έχει τη δυνατότητα να πουλήσει μέρος της ηλεκτρικής του ενέργειας πίσω στο δίκτυο, εφόσον βέβαια την έχει αποθηκευμένη στις μπαταρίες του, προσφέροντας ακόμα περισσότερο κέρδος στον ιδιοκτήτη του!

Επιπλέον των παραπάνω, το πρωτότυπο διαθέτει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται «HANA» (Honda Automated Network Assistant) και το οποίο αναγνωρίζει τα συναισθήματα του οδηγού μέσα από τις επιλογές του, προτείνοντάς του νέες εναλλακτικές σε διαδρομές, μουσική κ.λπ., υποστηρίζοντας ουσιαστικά την καθημερινή του μετακίνηση.


Η Honda του έχει προσδώσει τις πλήρως compact διαστάσεις, με διάταξη που θυμίζει το smart και με 2 καθίσματα στο εσωτερικό του, μαζί με έναν χώρο αποσκευών από πίσω του. Παράλληλα υπάρχει ενσωματωμένο και ένα ηλεκτρικό... σκέιτμπορντ, σε περίπτωση που χρειαστεί για μια γρήγορη μεταφορά στην πόλη.

Τέλος, η ιαπωνική φίρμα έχει εφοδιάσει το πρωτότυπο και με πολλά άλλα στοιχεία πρακτικότητας όπως ένα πλήρες πανοραμικό παρμπρίζ, μεγάλες πόρτες που ανοίγουν ηλεκτρικά σχεδόν κάθετα για τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει χώρος στο παρκάρισμα και πολλά άλλα.

          
TAG