Νέα επετειακή Mercedes-AMG GT3 Edition 50 σε μόνο 5 μονάδες

Η Mercedes-AMG γιορτάζει τη φετινή 50η επέτειό της στις 24 ώρες του Nürburgring που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και παρουσιάζει μια επετειακή έκδοση της αγωνιστικής Mercedes-AMG GT3.

H νέα Mercedes-AMG GT3 Edition 50, όπως ονομάζεται το επετειακό μοντέλο, ξεχωρίζει με την ειδική γκρι εξωτερική της βαφή και τις μαύρες ρίγες στο καπό. Παράλληλα, υπάρχουν νέα λογότυπα «50 Years AMG» στις πόρτες, το καπό και τα καθίσματα.

Στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί ένα νέο αγωνιστικό carbon κάθισμα για τον οδηγό, μαζί με ψηφιακό πίνακα οργάνων, αγωνιστικού τύπου επιλογέα κιβωτίου, μικρό σε μέγεθος τιμόνι και τον απαραίτητο κλωβό ασφαλείας.

Από εκεί και πέρα η επετειακή AMG GT3 διαθέτει ένα ιδιαίτερα επιθετικό αμάξωμα με carbon προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και «φτερά», πίσω διαχύτη και μεγάλη αεροτομή.


Ο κινητήρας της, παραμένει ο 6,3 λίτρων V8 της Mercedes-AMG, που συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο. Η γερμανική εταιρεία τονίζει ότι θα κατασκευάσει μόνο 5 μονάδες της AMG GT3 Edition 50, που θα απευθυνθούν κυρίως σε συλλέκτες αγωνιστικών αυτοκινήτων.
TAG