Ανανεωμένο Peugeot 308 με ελαφρώς αλλαγμένη εμφάνιση και νέους κινητήρες

Η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και εικόνες του ανανεωμένου 308, με το μικρομεσαίο μοντέλο να αποκτά μια ελαφρώς αλλαγμένη εξωτερική εμφάνιση, αλλά και κυρίως, νέους κινητήρες.

Σχεδιαστικά, στο εμπρόσθιο μέρος του ανανεωμένου Peugeot 308 ξεχωρίζει η αλλαγμένη γρίλια της μάσκας, που παραπέμπει σε αυτή του 3008, αλλά και η νέα σχεδίαση για τις γρίλιες του προφυλακτήρα και τα φώτα ομίχλης.

Στο πίσω μέρος του μοντέλου η Peugeot ανακοινώνει ότι υπάρχουν ελαφρώς ανανεωμένα φώτα, όμως προς το παρόν η γαλλική εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια φωτογραφία.

Εκτός τώρα από την εμφάνιση, το ανανεωμένο 308 αποκτά μια νέα γκάμα κινητήρων, αφού μεταξύ άλλων είναι το πρώτο Peugeot που αποκτά τον νέο BlueHDi πετρελαιοκινητήρα των 130 ίππων, για τον οποίο η γαλλική εταιρεία ανακοινώνει ότι έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις με στόχο τη χαμηλή κατανάλωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος έρχεται και ο αναβαθμισμένος 1.200άρης turbo Puretech βενζινοκινητήρας των 130 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση από το παρελθόν.

Το τρίτο διαθέσιμο μοτέρ είναι ο 2λιτρος BlueHDi κινητήρας diesel των 180 ίππων που εφοδιάζει το Peugeot 308 GT και συνεργάζεται με ένα νέο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο της Aisin για να προσφέρει πολύ καλή απόδοση και μειωμένη κατανάλωση/ρύπους.


Αναβαθμίσεις έχουμε και στα συστήματα ασφαλείας του 308, όπου μεταξύ άλλων και για πρώτη φορά σε Peugeot το ενεργό cruise control μπορεί να σταματήσει και εκκινήσει ξανά αυτόματα το αυτοκίνητο. Επίσης, υπάρχει σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, προειδοποίησης εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας και πολλά άλλα.
TAG