Νέος turbo για το VW Golf που θα σβήνει εν κινήσει για χαμηλότερη κατανάλωση!

Η VW θα εφοδιάσει το ανανεωμένο Golf με μια νέα εκδοχή του καινούργιου 1,5 λτ. TSI Evo κινητήρα βενζίνης, ο οποίος θα σβήνει εν κινήσει για να περιορίσει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο μοτέρ θα εφοδιάσει την πιο οικολογική έκδοση BlueMotion του Golf και θα συνδυάζεται με αυτόματο, DSG κιβώτιο. Σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα και κατά τη διάρκεια του coasting (όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι από το γκάζι) το μοτέρ αυτό θα σβήνει εντελώς.

Σύμφωνα με τη VW, η λειτουργία αυτή αναμένεται να μειώσει σε πραγματικές συνθήκες κατά 0,4 λτ./100 χλμ. την κατανάλωση του κινητήρα σε σχέση με μια συμβατική εκδοχή του.

Για να προσφέρει αυτή τη λειτουργία η VW έχει τοποθετήσει μια έξτρα, compact μπαταρία ιόντων-λιθίου, η οποία φροντίζει ώστε όλα τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου να μένουν σε λειτουργία όταν ο κινητήρας σβήνει.


Σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά του, η νέα αυτή εκδοχή του 1,5 λίτρων TSI Evo κινητήρα βενζίνης έχει ονομαστική ισχύ 130 ίππων και ροπή 200 Nm. Η μέση κατανάλωση που θα προσφέρει στο Golf θα είναι 4,6 λτ./100 χλμ. (εκπομπές CO2: 104 γρ./χλμ.).
TAG