Μεγάλη αποτυχία της Alfa Romeo Giulia στις πωλήσεις...

Παρότι η Alfa Romeo έχει επενδύσει πολλά στη νέα Giulia, το πισωκινήτο μεσαίο σεντάν της νέας της εποχής, τα νούμερα των πωλήσεων δεν την δικαιώνουν, αφού η Giulia έχει διαγράψει μια μάλλον απογοητευτική πορεία μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα και όπως τονίζει η Automotive News, παρότι ο ισχυρός άνδρας της Fiat-Chrysler, ο Sergio Marchionne, είχε προβλέψει 75.000-100.000 πωλήσεις της Giulia ανά έτος, το διάστημα από τον Μάιο του 2016 που ξεκίνησαν οι πωλήσεις της μέχρι τον Απρίλιο του 2017, η Giulia πούλησε στην Ευρώπη μόνο 18.908 αυτοκίνητα.

Αντίστοιχα στις Η.Π.Α., το πρώτο τετράμηνο του 2017 που ξεκίνησε η διάθεση της Alfa Romeo Giulia έχουν πωληθεί μόνο 1.600 αυτοκίνητα.

Οι αναλυτές ως έναν από τους λόγους αυτών των πολύ χαμηλών νούμερων της Giulia τουλάχιστον για την Ευρώπη, θεωρούν ότι είναι η απουσία έκδοσης στέισον βάγκον στη γκάμα, μια έκδοση η οποία στη μεσαία κατηγορία στη Γηραιά Ήπειρο έχει αρκετές πωλήσεις.

Επίσης, είναι δεδομένο ότι η Giulia δέχεται πολύ ισχυρό ανταγωνισμό από τα crossover/SUV της κατηγορίας, κάτι που εκεί, η Alfa Romeo ευελπιστεί με το πρόσφατο λανσάρισμα της Stelvio να διορθώσει την κατάσταση.


Για αυτό άλλωστε και στο ίδιο επίπεδο η Alfa Romeo θα φέρει μέχρι το 2020 στην αγορά άλλα δύο crossover/SUV μοντέλα, ένα compact και ένα μεγαλύτερο από τη Stelvio, ελπίζοντας να επιτύχει τα νούμερα πωλήσεων που θα της επιτρέψουν να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.
TAG