Επίσημη απαγόρευση των diesel και βενζινοκίνητων οχημάτων από το 2040 στη Μεγάλη Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια ακόμη χώρα που σπεύδει να ανακοινώσει απαγόρευση για την πώληση των diesel και βενζινοκίνητων οχημάτων μετά τη Γαλλία, με στόχο τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας, τον κ. Michael Gove, από το 2040 και μετά θα απαγορεύεται η πώληση βενζινοκίνητων και diesel οχημάτων στη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στη Μεγάλη Βρετανία σε 23 χρόνια από σήμερα θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά («απλά» ή plug-in), ενώ στόχος των Βρετανών είναι να απαγορευτεί πλήρως η κυκλοφορία diesel και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων 10 χρόνια αργότερα.

Ο κ. Gove τόνισε επίσης ότι από σήμερα η Κυβέρνηση θα διαθέσει 200 εκατομμύρια λίρες στις τοπικές αρχές, ώστε να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της κίνησης αυτοκινήτων diesel σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Όλη αυτή η προσπάθεια είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου για τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στη Μεγάλη Βρετανία, με κόστος που υπολογίζεται σχεδόν στις 2,7 δισ. λίρες.
TAG