250.000 ευρώ για μια μοναδική Lancia Delta HF Integrale του Γιούχα Κάνκουνεν!

Διπλάσιο ποσό από την αρχική εκτίμηση κατάφερε να πιάσει στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου από την Silverstone Classic αυτή η μοναδική αγωνιστική Lancia Delta, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 1990.

Το εν λόγω αγωνιστικό μοντέλο είναι μια Delta HF Integrale 16v, η οποία το 1990 αποτέλεσε το «όπλο» του θρύλου Γιούχα Κάνκουνεν στο Ράλι των 1.000 Λιμνών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου κατέκτησε την 5η θέση.

Δύο χρόνια αργότερα και αφού συμμετείχε και σε άλλους αγώνες, το αυτοκίνητο αυτό ήταν η πρώτη Delta που μετατράπηκε από 16V σε HF Evoluzione, από τον επίσημο συνεργάτη της Lancia, της CECOMP Spa.

Σήμερα, η συγκεκριμένη αγωνιστική Lancia Delta συνεχίζει να διατηρεί όλα τα ορίτζιναλ τμήματά της, εκτός από την βαφή που αποκαταστάθηκε πλήρως πρόσφατα, ενώ πληροί ακόμη τους κανονισμούς Group A. 

Χαρακτηριστικό της αποτελούν τα κλασικά πλέον «Martini» αγωνιστικά της αυτοκόλλητα, ενώ το set-up της ανάρτησής της είναι για χρήση στην άσφαλτο.


Στη δημοπρασία που έγινε από την Silverstone Classic στην πίστα του Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας στις 27 Ιουλίου, το ποσόν που έπιασε τελικά η εν λόγω Delta ήταν 225.000 λίρες Αγγλίας ή 248.799 ευρώ. Όπως προείπαμε, το ποσόν αυτό ήταν διπλάσιο από την κατώτερη αρχική εκτίμηση.
TAG