Νέο αγωνιστικό πρωτότυπο από την Infiniti σαν να βγήκε από το παρελθόν!

Η Infiniti ετοιμάζεται να παρουσιάσει στα φετινά καλλιστεία αυτοκινήτων Concours d'Elegance του Pebble Beach στις Η.Π.Α. ένα νέο και εντυπωσιακό πρωτότυπο, που θυμίζει τα θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα του παρελθόντος.

Το πρωτότυπο ονομάζεται «Prototype 9» και οι γραμμές του παραπέμπουν στα περίφημα αγωνιστικά των GP της δεκαετίας του '40 και ιδίως, στα θρυλικά «Ασημένια Βέλη» (Silver Arrows) της Mercedes.

Το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο στο χέρι από αλουμινένια πάνελ, έχοντας ένα ανοιχτό κόκπιτ που τοποθετείται πίσω από το πολύ μακρύ καπό, ενώ οι τροχοί του Prototype 9 βγαίνουν αρκετά έξω από το αμάξωμα.

Για την κίνησή του φροντίζει ένας ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 148 ίππων με ροπή 320 Nm, ο οποίος προέρχεται από το νέο ηλεκτρικό Nissan LEAF, που θα δούμε μέσα στη χρονιά. Η απαιτούμενη ισχύς παρέχεται από μια συστοιχία μπαταριών 30 kWh.


Λόγω του χαμηλού του βάρους (890 κιλά), οι επιταχύνσεις είναι πολύ γρήγορες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 170 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του για χρήση σε πίστα είναι σχεδόν 20 λεπτά.
TAG