Επίσημα η Opel στα χέρια της PSA Peugeot-Citreon!

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η πώληση της Opel από τη GM στην PSA Peugeot-Citroen, με τον γαλλικό Όμιλο να γίνεται ο δεύτερος αυτοκινητικός Όμιλος στην Ευρώπη πίσω από το VW Group.

Η Opel αλλάζει χέρια μετά από 88 ολόκληρα χρόνια, αφού αποτέλεσε την Ευρωπαϊκή μάρκα της GM από το 1929 μέχρι και το 2017.

Πλέον, με την προσθήκη της Opel -και της βρετανικής Vauxhall- ο Όμιλος PSA Peugeot-Citroen έχει στη φαρέτρα του 5 μάρκες (Peugeot, Citroen, DS, Opel Vauxhall), οι πωλήσεις των οποίων του δίνουν τη θέση του 2ου Ομίλου στην Ευρώπη με μερίδιο 17%.

Ο Πρόεδρος της PSA, κ. Carlos Tavares δήλωσε ότι «Σήμερα βλέπουμε την γέννηση ενός Ευρωπαίου Πρωταθλητή. Η Opel παραμένει γερμανική, η Vauxhall βρετανική. Είναι η τέλεια προσθήκη στις υπάρχουσες γαλλικές μας μάρκες Peugeot, Citroen και DS».


Μετά και την επισημοποίηση της πώλησης της Opel, το μόνο που μένει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ GM και PSA είναι και η μετακίνηση της Ευρωπαϊκής τράπεζας της GM, η οποία θα περάσει στα χέρια της PSA και της τράπεζας BNP Paribas αργότερα μέσα στη χρονιά, αφού πάρει την έγκριση από τους αρμόδιους θεσμούς.
TAG