Νέα Porsche Cayenne με περισσότερη δύναμη, τεχνολογία και πολυτέλεια (+videos)

Αποκαλύφθηκε η νέα, 3ης γενιάς Cayenne από την Porsche, με το νέο πολυτελές SUV να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα, για να πάρει τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα του είδους παγκοσμίως.

Η Cayenne 3ης γενιάς έρχεται με μακρύτερο αμάξωμα 4.918 χλστ. (+63 χλστ.), αλλά και χαμηλότερο συνολικό ύψος (-9 χλστ.). Η σχεδίασή της δείχνει σαν μια εξέλιξη αυτής της τωρινής, έχοντας ένα πιο δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, αλλά και νέα πίσω φώτα που θυμίζουν αυτά της Panamera Sport Turismo.

Το εσωτερικό προβάλει έντονα τον πολυτελή και hi-tech χαρακτήρα του αυτοκινήτου, εκεί όπου ξεχωρίζει η πολύ μεγάλη, 12,3 ιντσών οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, οι νέες οθόνες στον πίνακα οργάνων και το πάνελ με ψηφιακές ενδείξεις γύρω από τον επιλογέα ταχυτήτων.

Οι χώροι αναμένονται και πάλι γενναιόδωροι, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει αυξηθεί κατά 100 λίτρα σε σχέση με πριν, αγγίζοντας πλέον τα 770 λίτρα χωρητικότητας.

Η Porsche έχει κάνει χρήση ελαφριών υλικών στην κατασκευή της Cayenne, ενώ μέσω και αρκετών άλλων μέτρων (π.χ. νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου πολυμερούς), το νέο μοντέλο ζυγίζει 1.985 κιλά, όντας έως και 65 κιλά πιο ελαφρύ από πριν.

Στους κινητήρες αρχική επιλογή θα είναι ο 3λιτρος V6 βενζινοκινητήρας των 340 ίππων (+40 PS) και 450 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αμέσως μετά ακολουθεί ο 2,9 λίτρων biturbo V6 της Cayenne S, με 440 άλογα (+20 PS) και 550 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις είναι αρκετά γρήγορες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα στη βασική Cayenne απαιτεί 6,2 δευτερόλεπτα (5,9 δλ. με το πακέτο Sport Chrono), ενώ η Cayenne S έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα (4,9 δλ. με το πακέτο Sport Chrono).

Για πρώτη φορά και όπως έχει κάνει και στην 911 και την Panamera, η Porsche προσφέρει στην Cayenne σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης, που συνδυάζεται με πλατύτερους πίσω τροχούς, ενεργή τετρακίνηση, αερανάρτηση και πολλά άλλα συστήματα που φροντίζουν για την απόλυτη ασφάλεια και άνεση στο δρόμο.


Η νέα Cayenne είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελίες στην Ευρώπη, στις δύο εκδόσεις κινητήρων που προαναφέραμε. Σύντομα η Porsche θα προσθέσει στη γκάμα και τη diesel έκδοσή της, αλλά και την plug-in υβριδική.

 
  
TAG