Αποκάλυψη της νέας Porsche Panamera Sport Turismo!

Σχεδόν 8 μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση της δεύτερης γενιάς της Panamera, η Porsche παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία μια έκδοση του μεγαλύτερου μοντέλου της με διαφορετικό αμάξωμα, με τη νέα Panamera Sport Turismo να έρχεται για να συνδυάσει το στυλ με την πρακτικότητα.

Η Panamera Sport Turismo επιβεβαιώνοντας όλα όσα σας είχαμε γράψει και παλαιότερα, μένει πιστή στο ομώνυμο πρωτότυπο του 2012, έχοντας ένα αμάξωμα τύπου Shooting Brake, όπου η οροφή τραβιέται προς τα πίσω και καταλήγει πάνω σε μια μεγάλη πόρτα τύπου χάτσμπακ.

Το νέας σχεδίασης πίσω μέρος σύμφωνα με την Porsche ενισχύει την πρακτικότητα του μοντέλου, αφού προσφέρεται πλέον περισσότερος χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη μεταφορά 4+1 επιβατών στο εσωτερικό, έναντι αποκλειστικά 4 στην «κανονική» Panamera.

Λόγω της νέας σχεδίασης επίσης, ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 25 λίτρα φθάνοντας στα 520 λίτρα συνολικά (1.390 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα) και αυτό συμβαίνει παρότι το μήκος της Sport Turismo είναι το ίδιο με αυτό των υπολοίπων Panamera (5,049 μέτρα).

Στους κινητήρες, η Porsche προσφέρει την νέα Panamera Sport Turismo με 4 επιλογές από 330 έως και 462 ίππους, ενώ στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση Turbo με τον 4λιτρο V8 turbo κινητήρα βενζίνης των 550 ίππων.

H Porsche δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην αεροδυναμική του μοντέλου, εφοδιάζοντας την Panamera Sport Turismo με μια ενεργή πίσω αεροτομή, που ανοίγει αυτόματα σε τρεις διαφορετικές θέσεις ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και το οδηγικό πρόγραμμα που έχει επιλεγεί.


Ολοκληρώνοντας και σε ό,τι αφορά στις τιμές της, η νέα Panamera Sport Turismo κοστίζει στη Γερμανία από 97.557 ευρώ στην έκδοση Panamera 4, όντας 3.000 ευρώ πιο ακριβή σε σχέση με την γνωστή μας Porsche Panamera.
TAG