Πραγματικό supercar το βελτιωμένο Audi TT RS-R των 500 ίππων!

Την προηγούμενη εβδομάδα σας είχαμε δείξει τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του βελτιωμένου Audi TT RS-R της ABT και πλέον, η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες του πανίσχυρου αυτοκινήτου της.

Θυμίζουμε ότι το Audi TT RS-R βασίζεται πάνω στο κορυφαίο Audi TT RS των 400 ίππων, με την ABT να αλλάζει τον «εγκέφαλο» του κινητήρα και να προσφέρει 100 παραπάνω άλογα ισχύος (500 συνολικά) και 570 Nm ροπής (+120 Nm).

Με βάση αυτά τα νούμερα, το νέο TT RS-R της ABT υπολογίζεται ότι μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Εκτός από τον κινητήρα, η ABT προσφέρει στο TT RS-R και ένα πλήρες bodykit από ανθρακονήματα, το οποίο αποτελείται από ένα νέο εμπρόσθιο σπόιλερ, πλαϊνές ποδιές, πλευρικά πτερύγια στον προφυλακτήρα, πίσω διαχύτη και αεροτομή, όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει και η νέα carbon επένδυση στη γρίλια της μάσκας, η οποία στο κάτω τμήμα της φιλοξενεί σε χτυπητό κόκκινο χρώμα και την ονομασία του μοντέλου της ABT.

Σε ό,τι αφορά στην εξάτμιση, η ABT τοποθετεί ένα νέο ανοξείδωτο σύστημα με διπλές απολήξεις στο πίσω τμήμα. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες 20 ιντσών ABT Sport GR σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, αλλά και πιο σπορ ελατήρια που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος, με νέες αντιστρεπτικές.

Οι επεμβάσεις της ABT στο Audi TT RS ολοκληρώνονται με το εσωτερικό, εκεί όπου το τμήμα ABT Individual έχει προσθέσει carbon επενδύσεις στις πλαϊνές βάσεις των καθισμάτων, αλλά και ανθρακονήματα στο πλάι του ταμπλό.


Το νέο ABT TT RS-R θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η γερμανική βελτιωτική φίρμα ανακοινώνει ότι θα δημιουργήσει μόνο 50 αυτοκίνητα, χωρίς προς το παρόν να αποκαλύπτει την τιμή του.
TAG