Με 400 άλογα το νέο Audi TT RS! (+video)

Τη νέα γενιά του κορυφαίου Audi TT παρουσίασε η Audi στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο σήμερα, με το νέο TT RS να έρχεται για να προσφέρει 400 άλογα ισχύος και κορυφαίες επιδόσεις.

Το νέο Audi TT RS έρχεται με τον γνωστό 2,5λιτρο TFSI 5κύλινδρο κινητήρα βενζίνης της εταιρείας, με νέο αλουμινένιο μπλοκ το οποίο τον βοηθά να μειώσει τα βάρος του κατά 10 κιλά. Παράλληλα, η ισχύς του έχει αυξηθεί στα 400 άλογα, όντας και η ισχυρότερη έκδοσή του, με αντίστοιχη αύξηση και της ροπής στα 480 Nm.

Η νέα αυτή εκδοχή του κινητήρα της Audi συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη DSG κιβώτιο της εταιρείας με paddles στο τιμόνι, αλλά και την τετρακίνηση quattro του VW Group.

Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα το νέο Audi TT RS Coupe απαιτεί μόνο 3,7 δευτερόλεπτα, με το Roadster να χρειάζεται 3,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 280 χλμ./ώρα εάν το ζητήσει ο πελάτης.

Εκτός τώρα του κινητήρα, σχεδιαστικά το νέο Audi TT RS ξεχωρίζει με τον νέο πολύ επιθετικό προφυλακτήρα που διαθέτει τεραστίων διαστάσεων εισαγωγές και κυψελωτό πλέγμα. Στο πίσω μέρος διακρίνεται επίσης ο επιθετικός προφυλακτήρες με τις μεγάλες εξατμίσεις, αλλά και η σταθερή αεροτομή (προαιρετικά και αναρτόμενη). Στα πλαϊνά τέλος, ξεχωρίζουν οι νέες ζάντες αλουμινίου 19 ή 20 ιντσών.

Κάτω τώρα από το αμάξωμα, οι τεχνικοί και μηχανικοί της Audi έχουν κάνει πολύ δουλειά για να προσδώσουν όσο το δυνατόν πιο σκληροπυρηνικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά και έτσι, έχουν χαμηλώσει την ανάρτηση κατά 10 χλστ., η κρεμαγιέρα είναι πιο γρήγορη, ενώ τα φρένα είναι μεγαλύτερα (κεραμικά προαιρετικά).

Σε ό,τι αφορά τέλος στη διάθεσή του, το νέο Audi TT RS θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη το Φθινόπωρο, σε τιμές που ξεκινούν από τα 66.400 ευρώ για το Coupe και τα 69.200 ευρώ για το Roadster.

Δείτε στο πρώτο επίσημο video τα νέα Audi TT RS Coupe και Roadster.


                       
TAG