Το νέο CX-4 είναι το νέο κουπέ-SUV της Mazda

Προορισμένο μόνο για την αγορά της Κίνας παρουσιάζεται στο Πεκίνο το νέο μεσαίο κουπέ-SUV Mazda CX-4.
Πρώτη παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο και για το Mazda CX-4, την 5θυρη-κουπέ έκδοση του Mazda CX-5, το οποίο όμως θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο στην αγορά της Κίνας.

Μοντέρνα σχεδίαση για το εσωτερικό, με όμορφο πίνακα
οργάνων και οθόνη τύπου τάμπλετ πάνω στο ταμπλό.
Το νέο Mazda CX-4 διατηρεί ένα αρκετά διαφοροποιημένο αμάξωμα σε σχέση με το CX-5, με το οποίο μοιράζεται το ίδιο μεταξόνιο των 2,7 μέτρων. Ξεχωρίζει το πιο δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα με νέα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, αλλά και το αρκετά ελκυστικό πίσω μέρος, με κουπέ γραμμές και επίσης μακρόστενα φώτα.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση είναι αρκετά μοντέρνα και με κάποια high-tech στοιχεία όπως την 7 ιντσών οθόνη τύπου τάμπλετ για το σύστημα πολυμέσων, που χειρίζεται μέσω του πιεζο-περιστροφικού διακόπτη πάνω στο τούνελ της κονσόλας. Όμορφη είναι και η σχεδίαση του πίνακα οργάνων.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Mazda CX-4 αποτελείται από δύο 4κύλινδρους Skyactiv-G βενζινοκινητήρες 2,0 και 2,5 λίτρων, με 158 και 192 ίππους αντίστοιχα. Ο πρώτος κινητήρας συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ ο δεύτερος, με το ίδιο κιβώτιο και τετρακίνηση.
TAG