Το νέο DS 7 Crossback είναι το νέο top SUV των Γάλλων

Η Citroen μέσω της DS παρουσιάζει το μεγαλύτερό της SUV, με το νέο DS 7 Crossback αν έρχεται με premium εμφάνιση, μοτέρ έως 300 άλογα, αλλά και με προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, στο πεδίο της εμφάνισης το νέο DS 7 Crossback διαθέτει ένα μυώδες αμάξωμα 4,57 μέτρων, με μεγάλο πλέγμα-γρίλια εμπρός, επιθετικά εμπρόσθια φώτα με λεπτή κάθετη λωρίδα LED στα άκρα του προφυλακτήρα, αλλά και με λεπτά LED φώτα στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με τη DS η σχεδίαση των φώτων παραπέμπει σε αυτή κοσμημάτων, ενώ υπό αυτό το πρίσμα της πολυτέλειας έχει γίνει και αρκετή χρήση χρωμίου σε διάφορα τμήματα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 12 ιντσών στο ταμπλό, μια για τον πίνακα οργάνων και μια στην κεντρική κονσόλα, που προσφέρουν αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης τον λειτουργιών τους, αλλά και του εσωτερικού φωτισμού.

Η DS υπόσχεται επίσης ότι στο πεδίο της ποιότητας έχει δοθεί η απαιτούμενη προσοχή μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, έχει γίνει εκτενέστερη χρήση δέρματος ακόμη και σε σημεία όπως το τιμόνι ή οι χειρολαβές της οροφής, ενώ στα καθίσματα υπάρχει ειδικής επεξεργασίας δέρμα Nappa.

Στο πεδίο των κινητήρων, το νέο DS 7 Crossback θα διατεθεί με τρεις βενζινοκινητήρες turbo (PureTech 130, THP 180 και THP 225), αλλά και δύο diesel (BlueHDI 130 και BlueHDI 180), οι οποίοι συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (6τάχυτο μηχανικό στον PureTech 130 και στον Blue HDI 130).

Υπάρχει επίσης και μια υβριδική έκδοση με turbo βενζινοκινητήρα 200 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν για τον μπροστά και έναν για τον πίσω άξονα), που συνδυάζεται με ένα νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η συνδυαστική ισχύς της υβριδικής αυτής έκδοσης είναι 300 ίπποι και η ηλεκτρική της αυτονομία μπορείς να φθάσει έως και τα 60 χλμ. Για τη φόρτιση της μπαταρίας (χωρητικότητα 13 kWh) απαιτούνται μόνο 4 1/2 ώρες μέσω του κοινού ηλεκτρικού δικτύου.

Η DS εφοδιάζει το νέο DS 7 Crossback και με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας, αλλά και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης DS Connected Pilot, που αναλύει συνεχώς το δρόμο και προετοιμάζει το αυτοκίνητο για οτιδήποτε αντιμετωπίσει (π.χ. ανάρτηση για λακκούβες, στροφές κ.λπ.).


Σε ό,τι αφορά τέλος στο λανσάρισμά του, η DS θα προσφέρει αρχικά το DS 7 Crossback στην έκδοση La Premiere, η οποία συνδυάζεται με τους ισχυρότερους κινητήρες και έρχεται σε ειδικά χρώματα αμαξώματος, συγκεκριμένες πολυτελείς επενδύσεις και άλλα μοναδικά στοιχεία. Η έκδοση αυτή θα μείνει στη γκάμα μέχρι τα τέλη του έτους.
TAG