Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes E-Class Cabrio! (+video)

Η Mercedes αποκάλυψε το βράδυ τη νέα γενιά της E-Class Cabrio, η οποία θα έρθει για να συμπληρώσει την γκάμα της νέας E-Class, μετά τις εκδόσεις σεντάν, στέισον, Coupe και All-Terrain.

Η νέα Mercedes E-Class Cabrio είναι μεγαλύτερη από την C-Class Cabrio και μικρότερη από την S-Class Cabrio, με στυλάτο αμάξωμα που βασίζεται πάνω στην E-Class Coupe, όμως έχει υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή αντί για μεταλλική.

Η υφασμάτινη οροφή της νέας E-Class Cabrio είναι διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα (καφέ, μπλε, κόκκινο και μαύρο) και σύμφωνα με την Mercedes, προσφέρει πολύ καλή ηχομόνωση. Μπορεί να ανοίξει και κλείσει ηλεκτρικά ακόμη και εν κινήσει (σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα) μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

Στο πεδίο των διαστάσεων, η νέα Mercedes E-Class Cabrio είναι πολύ μακριά, με μήκος στα 4,823 μέτρα (+123 χλστ. σε σχέση με την προηγούμενη), μεταξόνιο 2,873 μέτρων (+113 χλστ.), πλάτος 1,86 μέτρων (+74 χλστ.) και ύψος 1,428 μέτρων (+30 χλστ.).

Λόγω της αύξησης των διαστάσεών της, η Mercedes υπόσχεται περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 385 λίτρων με κλειστή την οροφή ή 310 λίτρων με ανοιχτή.

Στα στοιχεία της E-Class Cabrio ξεχωρίζει η παρουσία συστημάτων όπως το AIRCAP (αεροτομή που βγαίνει από το παρμπρίζ για να κατευθύνει τον αέρα εκτός του εσωτερικού όταν είναι ανοιχτή η οροφή), αλλά και το σύστημα AIRSCARF που ζεσταίνει τον αυχένα των επιβατών.

Στους κινητήρες, η Mercedes δεν αναφέρει ποια μοτέρ θα δούμε στη γκάμα, όμως αναμένουμε αυτά να είναι τα ίδια με της E-Class Coupe (2λιτρος diesel, 2λιτρος turbo βενζίνης και 3λιτρος V6 βενζίνης). Θα υπάρχουν για πρώτη φορά και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ όλοι οι κινητήρες θα έχουν στάνταρ 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.


Η νέα Mercedes E-Class Cabrio θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της μπροστά σε κοινό την επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από το Β' Εξάμηνο της χρονιάς.

       
TAG