Επίσημη επιβεβαίωση για τη νέα Porsche Panamera Sport Turismo!

Επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τον Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της Panamera Δρ. Stefan Utsch η επικείμενη προσθήκη στη γκάμα του πολυτελούς μοντέλου ενός νέου αμαξώματος που θα βασιστεί πάνω σε αυτό του πρωτότυπου Sport Turismo του 2012.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί πως θα ονομάζεται το νέο μοντέλο, απλώς «Panamera Wagon» όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα ή εάν θα διατηρηθεί το όνομα «Sport Turismo» από το πρωτότυπο, όμως σε κάθε περίπτωση η νέα έκδοση αμαξώματος της Panamera θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Εμφανισιακά, το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην καινούργια γενιά της Porsche Panamera που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλάζοντας κυρίως στο πίσω τμήμα, εκεί όπου η οροφή θα τραβηχτεί προς τα πίσω και θα κλείνει όπως σε μοντέλα χάτσμπακ ή ακόμη καλύτερα, τύπου Shooting Break.

Στόχος της Porsche είναι να δημιουργηθεί ένα πιο πρακτικό αμάξωμα με μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, αν και για να μη χάσει τον executive χαρακτήρα της, η νέα έκδοση αμαξώματος της Panamera θα διατηρήσει στο εσωτερικό της την αποκλειστικά 4θέσια διάταξη.


Στο μηχανικό και τεχνικό κομμάτι, το πάτωμα, οι αναρτήσεις, οι κινητήρες, τα κιβώτια κ.λπ. θα προέλθουν από την τωρινή Panamera, όπως και οι τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, αλλά και το εσωτερικό, που θα δίνει και πάλι έμφαση στην πολυτέλεια. Οδηγικά αναμένουμε φυσικά ένα μοντέλο αντάξιο του χαρακτήρα μιας top Porsche...
TAG