Μια Cadillac πραγματικός πύραυλος με 1.004 άλογα και απίστευτες επιδόσεις! (+video)

Η αμερικάνικη Hennessey Performance μας έχει συνηθίσει στο extreme tuning των ισχυρότερων αυτοκινήτων του πλανήτη και αυτή τη φορά παίρνει στα χέρια της την Cadillac CTS-V, χαρίζοντάς της 1.004 άλογα με καταιγιστικές επιδόσεις.

Το κορυφαίο πακέτο αναβάθμισης της Hennessey για την Cadillac CTS-V περιλαμβάνει την προσθήκη κομπρέσσορα υψηλής πίεσης στον 6,2 λίτρων V8 κινητήρα του μοντέλου, μαζί με ένα νέο intercooler, καινούργια σφυρήλατα πιστόνια, αλλά και μια σειρά από επιπλέον επεμβάσεις στα «σωθικά» του μοτέρ, που στόχο έχουν να αυξήσουν στο έπακρο την απόδοσή του.

Παράλληλα, υπάρχει μια εντελώς νέα και αναβαθμισμένη εξάτμιση, αλλάζει φυσικά πλήρως η ECU του κινητήρα, ενώ μαζί με κάθε αναβάθμιση προσφέρεται πλήρη δυναμομέτρηση (πριν και μετά την αναβάθμιση), τεστ στο δρόμο και 1 χρόνο εγγύηση.

Τι κερδίζει όμως στην πράξη η κορυφαία Cadillac μετά από όλα τα παραπάνω; Αρχικά, όπως προείπαμε, η απόδοση του μοτέρ αυξάνεται στα εκπληκτικά 1.004 άλογα στις 6.500 σ.α.λ., από 640 εργοστασιακά, ενώ έπειτα, η ροπή εκτοξεύεται στα 1.317 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Και όλα αυτά να θυμήσουμε, στους πίσω τροχούς της CTS!

Στο πεδίο των επιδόσεων, η Hennessey ανακοινώνει ότι το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) μειώνεται στο εκπληκτικό νούμερο των 2,9 δευτερολέπτων, από 3,7 εργοστασιακά, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 354 χλμ./ώρα!

Σημαντικό στοιχείο στην όλη αναβάθμιση αποτελεί το γεγονός ότι η Hennessey δεν πειράζει τίποτα άλλο (ανάρτηση, φρένα κ.λπ.), εμπιστευόμενη το εργοστασιακό στήσιμο της CTS-V, ενώ μόνο τα λογότυπα Hennessey στο εξωτερικό και η ειδική πλακέτα με το serial number της βελτίωσης στο εσωτερικό, αποκαλύπτουν το διαφορετικό αυτής της Cadillac.


Πάντως, για αυτούς που τα 1.004 άλογα τους φαίνονται υπερβολικά, η αμερικάνικη βελτιωτική φίρμα προσφέρει δύο ακόμα πιο «ήπιες» αναβαθμίσεις με 750 και 800 ίππους για την γρηγορότερη Cadillac CTS.

      
TAG