Αποκλειστικό: Αποκάλυψη-έκπληξη της νέας Mercedes B-Class!

Η Mercedes δεν μας έχει αποκαλύψει ακόμη το ποιόν της επόμενης γενιάς της Mercedes B-Class, η οποία στη χώρα μας θα λανσαριστεί το 2012, σήμερα όμως, το blog του περιοδικού Car and Driver με τη βοήθεια ενός ιταλικού blog, μας αποκάλυψε την πρώτη φωτογραφία του γερμανικού μοντέλου! Η φωτογραφία αυτή δεν είναι κατασκοπευτική και το αυτοκίνητο δεν είναι καλυμμένο, με αποτέλεσμα να φαίνονται εξ ολοκλήρου οι νέες του σχεδιαστικές γραμμές!

Όπως λοιπόν φαίνεται στη φωτογραφία, η νέα B-Class θα αποκτήσει ένα αμάξωμα που ακροβατεί μεταξύ των μοντέλων της κατηγορίας των MPV και των Crossover. Προσέξτε τη γραμμή της οροφής, η οποία πέφτει ελαφρώς προς τα πίσω προσδίδοντας έναν διακριτικό δυναμισμό, αλλά και τα νέα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, που εφαρμόζουν περισσότερες καμπύλες. Στη φωτογραφία διακρίνονται επίσης οι έντονες "νευρώσεις" στα πλαϊνά του αμαξώματος, που συμβάλλουν και αυτές στον εκμοντερνισμό του σχήματος.

Πέρα πάντως από την εμφάνιση, γνωρίζουμε ότι η νέα Mercedes B-Class θα βασιστεί πάνω σε μια νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση για τη νέα γενιά της A-Class. Θα φέρει νέους βενζινοκινητήρες με μικρή χωρητικότητα και turbo, ώστε να προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2, ενώ θα διακρίνεται και για τους πολύ καλούς εσωτερικούς της χώρους.
TAG