Μετά το νέο V40, η Volvo ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη και να μας παρουσιάσει και μικρό μοντέλο!

Το V40 θα αποτελέσει το νέο μικρομεσαίο της Volvo. Σύντομα, θα πλαισιωθεί και από ένα εντελώς νέο μικρό μοντέλο.

Στις μικρότερες κατηγορίες αυτοκινήτων, όπου αυτή τη στιγμή ουσιαστικά είναι απούσα, ετοιμάζεται να μπει η οικονομικά υγιής πλέον Volvo. Και εάν το νέο μικρομεσαίο που ακούει στο όνομα "V40" είναι έτοιμο εν όψει τις έκθεσης της Γενεύης το Μάρτιο, νέες δηλώσεις του Προέδρου της μάρκας, του Stefan Jacoby, έρχονται για να μας αποκαλύψουν ότι είμαστε επίσης πολύ κοντά και στη δημιουργία του πρώτου μικρού Volvo στην ιστορία.

Το εικονιζόμενο C30 είναι σήμερα
το μικρότερο μοντέλο της Volvo.
Από το 2010 που η μέχρι τότε παραπαίουσα οικονομικά Volvo πωλήθηκε στους Κινέζους της Geely, έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου από τη μάρκα. Με αιχμή του δόρατος τα νέα μεσαία S60 και V60, που διαγράφουν μια πολύ επιτυχημένη πορεία, η Volvo αυτή τη στιγμή ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία στη μετά-Ford εποχή της. Και φαίνεται ότι τα επόμενα χρόνια οι Σουηδοί θα μας δείξουν αρκετά ενδιαφέροντα νέα μοντέλα, τα οποία θα τοποθετήσουν τη Volvo στις πλέον εμπορικές κατηγορίες αυτοκινήτων. Ένα εξ αυτών είναι και το πρώτο μικρό μοντέλο της μάρκας, για το οποίο ο Stefan Jacoby δήλωσε στους Financial Times, ότι η Volvo βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιες εταιρείες, ώστε μέσω της ανταλλαγής πλατφόρμων και μηχανικών συνόλων να γίνει αυτό πραγματικότητα. Ο Jacoby δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω, όμως φαίνεται ότι μέσα στην επόμενη τριετία το μελλοντικό αυτό αυτοκίνητο θα έρθει για να ανταγωνιστεί τόσο το Audi A1, όσο και τα αντίστοιχα μοντέλα που θα μας παρουσιάσουν σύντομα η BMW και η Mercedes.

Το S60, το πρώτο μοντέλο της "Κινέζικης" εποχής της Volvo,
άνοιξε το δρόμο για τα νέα μοντέλα της μάρκας.
Μέχρι όμως να φτάσει ο καιρός που θα δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους το πρώτο μικρό μοντέλο της Volvo, οι Σουηδοί θα μας έχουν παρουσιάσει το νέο V40. Πρόκειται για τη νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Volvo, η οποία θα αντικαταστήσει το υπάρχον Volvo C30 και δεν θα έχει 3πορτο αμάξωμα όπως αυτό, αλλά 5πορτο! Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά περαιτέρω στοιχεία για το νέο αυτό μοντέλο, όμως πιθανολογείται ότι θα βασιστεί σε μια τροποποιημένη εκδοχή της αξιόλογης προσθιοκίνητης πλατφόρμας των τωρινών C30, S40 και V50. Επίσης, θα φέρει τους νέους 4κυλίνδρους βενζινοκινητήρες της μάρκας, ο οποίοι δεν θα ξεπερνούν τα 2,0 λίτρα. Το νέο Volvo V40 θα αποκτήσει επίσης και μια SUV έκδοση που θα ονομαστεί "XC40", η οποία θα είναι και το μικρότερο Crossover/SUV της Volvo.
TAG